Mr. Babát az eperszezon kezdete óta próbálom rávenni, hogy kóstolja meg a jobbnál jobb, szezonális gyümölcsöket, csak úgy magában. Eddig nem igazán jártam sikerrel, amint beletuszkolok egy kis málnát, epret, vagy éppen áfonyát a szájába, egy nagyon vicces, csodálkozós, undorodós arcot vág, megrázkódik, és már köpi is ki a gyümölcsöt. Próbáltam villára szúrni, egy marokkal elé tenni, hogy válogasson, de 1-2 darabnál több sehogyan sem csúszott le. Egyik nap aztán megvolt az áttörés. Öcsémet egy nagy adag áfonyával köszöntöttük névnapja alkalmából. Nem bírta ki, és már a kocsiban elkezdte eszegetni az isteni áfonyát. Megkínálta a kis dagit is, akinek először nem kellett, de úgy a 3. vagy 4. szemet mégis lenyelte. Rájött, hogy ez a valami igazából kifejezetten finom és csak az anyai szigorom akadályozta meg, hogy ne egyen meg 20 dkg mosatlan áfonyát. A sztorihoz hozzá tartozik, hogy természetesen másnap ugyanúgy nem kellett neki. Ki érti ezt? :D 

Hozzávalók:

1 bögre cukor

1 kis doboz natúr joghurt

1/4 bögre olaj

2 tojás

1 csomag vaníliás cukor

1 citrom

2 bögre liszt

1 csomag sütőpor

fél kávéskanál szódabikarbóna

1 bögre áfonya

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy nagy tálba, majd keverd ki a cukorral.

Add hozzá a joghurtot és az olajat is. 

Egy másik tálban keverd össze a lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral.

Add az előzőekhez.

Ízesítsd a vanília aromával és a citrom lereszelt héjával.

Forgasd bele a megmosott áfonya nagy részét. 

Adagold muffin sütőbe a masszát, majd szórd meg a maradék áfonyával.

Süsd 180 fokon kb. 20 percig.

Ha van kedvetek nézzetek be fb-ra és instagram-ra is.