Évek óta keresem a számomra tökéletes császármorzsa receptet és most végre sikerült rálatálnom. A recept Mautner Zsófi nevéhez fűződik, és a csodálatos Lidlis Hazai Ízutazás című könyvben található. Én nagyon rá vagyok amúgy kattanva ezekre a karácsony előtti, pontgyűjtő akció keretén belül megszerezhető szakácskönyvekre. Olyannyira, hogy az egész családot ráállítom ilyenkor a pontgyűjtésre. Kell az a könyv. :D Idén még egy kedves nyugdíjas bácsi is megszánt a pontjaival, sőt nem félek Mr. Babát sem felhasználni a matrica kunyerálásra. :D Így sikerült 4 szakácskönyvre elegendőt összegyűjteni. Az már más kérdés, hogy múlt héten jutottam csak el odáig, hogy belelapozzak a saját példányomba. Az eredmény viszont ez a fincsi császármorzsa. :)
Hozzávalók:
4 tojás
fél liter tej
20 dkg búzadara
6 dkg cukor
1 csipet só
1 citrom
10 dkg mazsola
10 dkg vaj
baracklekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
Elsőként a tojásokat válaszd ketté.
A sárgáját keverd össze tejjel, a cukorral, a búzadarával.
Ízesítsd sóval és reszeld bele a citrom héját.
Takard le és tedd félre minimum egy órára, hogy a gríz megdagadjon.
A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd össze a búzadarás masszával.
A mazsolát áztasd forró vízbe.
Egy nagy serpenyőbe olvaszd fel a vajat, majd öntsd bele a masszát.
5 percig hagyd sülni, majd folyamatos kevergetés mellett süsd további fél órát.
Az utolsó percekben add hozzá a mazsolát is, majd süsd addig, míg morzsás állagú nem lesz.
Tipp: Tálald házi baracklekvárral.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek