Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Narancsos, mascarpone krémes mákos szelet

A hétvégén végre tényleg beköszöntött a tavasz, ami számomra azt is jelenti, hogy lassan jönnek a fincsi friss gyümölcsök is. Persze még egy darabig várni kell, míg a hazai cseresznye, meggy és a régen várt eper megkezdik a sort, de addig is örüljünk az import déli gyümölcsök nonstop rendelkezésre állásának. Nem volt ez ugye mindig így. Ennek örömére egy narancsos sütemény, ami a mákos piskóta kedvelőinél tuti sikert arat. Szuper párosítás a markánsabb tészta, az üde mascarpone krémmel.  

Hozzávalók a piskótához:

5 tojás

20 dkg cukor

10 dkg vaj

1 kk vanília aroma

2,5 dl tej

30 dkg liszt

1 csomag sütőpor

10 dkg darált mák

Hozzávalók a krémhez:

25 dkg mascarpone

2 púpos ek sűrű görög joghurt

10 dkg porcukor

1 narancs

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 170 fokra.

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá.

A sárgáját keverd ki a cukorral, a vajjal és a vanília aromával.

A lisztet dolgozd össze a sütőporral, a mákkal és a sóval.

A tejjel felváltva adagold a cukros masszához.

Végül forgasd bele a habbá vert tojásfehérjét is.

Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a masszát.

Süsd kb. 40 percig. 

Közben állítsd össze a krémet.

A mascarpone-t keverd ki a joghurttal és a porcukorral.

A narancs héját reszeld le, majd ezt is add a krémhez.

Facsard ki a levét is, majd ízlés szerint csorgasd a krémbe. 

Ha megsült a süti, hagyd kihűlni, majd húzd le róla a sütőpapírt.

Kend meg a narancsos krémmel, majd fogyasztásig tedd hűtőbe, hogy könnyebb legyen szeletelni.

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Mákos linzer

Idén nem adja magát könnyen ez a fránya tél, de így legalább még jobban fogjuk értékelni, ha végre eljön a tavasz. Ebben a karácsonyi hangulatban nekem sincs nagy kedvem a húsvéttal foglalkozni, de előbb-utóbb csak el kell kezdeni a készülődést. Odáig már eljutottam, hogy előkotortam a tárolóból a húsvéti bögréket, nyuszimintás poharakat, szalvétákat és az ünnepi sütis tálcámat. Megtaláltam a színes tojásokat, barkaágat, de valahogy nagyon nem éreztem helyénvalónak, ha a nagy hóesésben feldíszítem a lakást a nyuszis kiegészítőkkel. Így utóbbiak még pihenhetnek egy kicsit, de a héten mindenképpen sor kerül rájuk is. Ti elkezdtétek már a készülődést?  


mák linzer édességek keksz liszt cukor só tojás lekvár vaj húsvétHozzávalók:

fél kg liszt

20 dkg porcukor

fél csomag sütőpor

25 dkg vaj

2 púpos ek darált mák

1 csipet só

2 tojás

1 kis üveg lekvár

mák linzer édességek keksz liszt cukor só tojás lekvár vaj húsvét

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót mérd egy nagy tálba. 

Keverd bele a mákot.

A vajat morzsold össze a lisztes keverékkel, majd üsd hozzá a tojásokat is.

Gyors mozdulatokkal dolgozd össze a tésztát, majd csomagold folpackba és tedd hűtőbe minimum 1 órára, de akár egy éjszakára is.

mák linzer édességek keksz liszt cukor só tojás lekvár vaj húsvét

Lisztezett deszkán nyújtd vékonyra a tésztát, majd szaggasd ki. 

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő néhány sütőpapírral bélelt tepsit.

Helyezd a kiszaggatott sütiket a tepsire, majd süsd kb 10 percig őket.

Végül lekvárral ragaszd össze őket.

Tipp: Én minden formát különböző lekvárral töltöttem. Készítettem narancsos, citromos, meggyes és szilvalekváros linzereket is. Mindegyik szuperül harmonizált a mákos tésztával. 

mák linzer édességek keksz liszt cukor só tojás lekvár vaj húsvét

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

További húsvéti recepteket itt találsz:

Medvehagymás túróval töltött batyuk

Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel

Húsvéti epres muffin

Répatortás muffin

Boci szelet

Ünnepi kakaós kalács

Krémsajtos, medvehagymás kiflik

Töltött tojás

Húsvéti rugelach

Sonkás krumpli csónakok

Húsvéti sonkás rétes

Medvehagymás lepény

Sonkás-tormás ricottakrém

Tavaszi tojássaláta

Medvehagymás pogi

0 Tovább

Erdei gyümölcsös mákos kevert sütemény

Facebookon pár hete belefutottam az "Anyu Tervez" blog 30 napos tavaszváró rendteremtő kihívásába. Hogy szivassam magam természetesen csatlakoztam és napról napra várom az újabb és újabb feladatokat. Mr. Baba nélkül ujjgyakorlat lenne a régi énemnek bármelyik, de a kis diktátorral kiegészülve már a 2. héten a mission impossible kategóriába estünk át. :D Azért nem adom fel és - ugyan megcsúszva, de törve nem - próbálok helyt állni. Persze elérkeztünk a konyha és a kamra rendbetételéhez is, ami a hűtő és a mélyhűtő kitakarításával jár. Az időjárás ugye abszolút kedvez ehhez a feladathoz, csak mellé nem ártana egy olyan gyerek is, aki 5 percet nyugton tud maradni, vagy legalább hajlandó egy kicsit szundikálni délután (nélkülem is). Minden esetre véghezvittük a lehetetlent és csapatmunkával kitakarítottuk a hűtőt és a fagyasztót. Sőt, összeírtam egy jó kis listát a mélyhűtőben található ételekről, így végre lett egy átlátható rendszerem is. Kiderült az is, hogy még igencsak tele van a nyáron elrakott gyümölcsökkel, így mindenképp valami jó kis gyümis sütit akartam készíteni. Ez lett belőle.   

édességek mák liszt tojás tejföl cukor sütőpor erdei gyümölcs málna ribizli szeder

Hozzávalók:

20 dkg cukor

3 tojás

3 dl tejföl

30 dkg liszt

1 csomag sütőpor

5 dkg őrölt mák

30 dkg vegyes erdei gyümölcs (nálam szeder, ribizli, málna)

édességek mák liszt tojás tejföl cukor sütőpor erdei gyümölcs málna ribizli szeder

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy nagyobb tepsit.

A cukrot habosítsd fel a tojással, majd mehet hozzá a tejföl.

Egy másik tálba a lisztet keverd össze a sütőporral és a mákkal, majd forgasd a cukros-tojásos-tejfölös keverékhez.

Simítsd tepsibe a masszát, majd szórd meg a gyümölcsökkel.

Süsd kb. 20 percig. (Tűpróbával ellenőrizd.)

édességek mák liszt tojás tejföl cukor sütőpor erdei gyümölcs málna ribizli szeder

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

2 Tovább

Citromkrémes mákos piskóta

Van pár mérföldkő ősszel, ami mind mind azt jelenti számomra, hogy igen csak közeledünk a már tavaly december vége óta várt KARÁCSONYhoz. Ilyen nálam az óra átállítás október végén, a halloween bulira való készülődés, aztán a gyertyagyújtás, megemlékezés november 1-én. A következő állomás Nagypapám névnapja, Imre nap, november 5-én. Ez az utolsó nagy családi ünnep Szenteste előtt. Ráadásul ha belegondolok, hogy már csak egy hónapra, kb. négy hétre vagyunk a Mikulástól, akkor igen-igen felderül az arcom. Én ugyanis azok táborát erősítem, akiknél soha nem lehet elég korán kezdeni az ünneplést, nem borulok ki, ha októberben tele vannak csillogó díszekkel a boltok. Sőt! :D Szeretek jó előre listát írni, lélekben felkészülni az előttünk álló csodálatos időszakra. A süti sütést sem veszem félvállról és Papa névnapja szuper alkalom volt ennek a mákos finomságnak a tesztelésére. Jelentem, átment a teszten, így ennek a sütinek is ott a helye a karácsonyi asztalon, azzal a különbséggel, hogy citrom helyett, naranccsal készítem majd.  

mascarpone citrom édességek mák liszt tojás tej cukor sütőpor vanília vanília aroma porcukor vaj

Hozzávalók a piskótához:

5 tojás

20 dkg cukor

10 dkg vaj

1 kk vanília aroma

2,5 dl tej

30 dkg liszt

1 csomag sütőpor

10 dkg darált mák

mascarpone citrom édességek mák liszt tojás tej cukor sütőpor vanília vanília aroma porcukor vaj

Hozzávalók a krémhez:

5 dkg vaj

25 dkg mascarpone

10 dkg porcukor

1 citrom

mascarpone citrom édességek mák liszt tojás tej cukor sütőpor vanília vanília aroma porcukor vaj

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 170 fokra.

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá.

A sárgáját keverd ki a cukorral, a vajjal és a vanília aromával.

A lisztet dolgozd össze a sütőporral, a mákkal és a sóval.

A tejjel felváltva adagold a cukros masszához.

Végül forgasd bele a habbá vert tojásfehérjét is.

Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a masszát.

Süsd kb. 40 percig. 

Közben állítsd össze a krémet.

A mascarpone-t keverd ki a vajjal és a porcukorral.

A citrom héját reszeld le, majd ezt is add a krémhez.

Facsard ki a levét is, majd ízlés szerint csorgasd a krémbe. (Én egy jó nagy citom levének a felét adtam hozzá.)

Ha megsült a süti, hagyd kihűlni, majd húzd le róla a sütőpapírt.

Kend meg a citromos krémmel, majd fogyasztásig tedd hűtőbe. (Így könnyebb lesz szeletelni.)

mascarpone citrom édességek mák liszt tojás tej cukor sütőpor vanília vanília aroma porcukor vaj

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Diós és Mákos Bejgli

Bevallom, hogy az idei volt az első év, hogy én is segédkeztem a bejgli elkészítésében. Eddig különösebben nem is izgatta a fantáziámat, mert Mama minden húsvétkor és karácsonykor is, akkora adagot süt, hogy 1-1 rudat mi is kapunk belőle. Ez persze idén is így van, de Anyával kitaláltuk, hogy mindenképp érdemes lenne elsajátítani a bejgli sütés "csínyját-bínyját", így rávettük Mamát, hogy adja át a tudást. :D Nagy nehezen meg is állapodtunk a tegnap délutánban, nézzétek meg, hogy mi sült ki belőle! :)

bejgli édességek karácsony advent adventi naptár dió mák

Elöljáróban annyi, hogy 4 nagy bejgli készült, 2 diós, 2 mákos!

Hozzávalók a tésztához:

1 kg liszt

40 dkg zsír vagy 50 dkg vaj

1 kocka élesztő

1,5+2 dl tej

1 kk+4 ek cukor

nagy csipet só

bejgli édességek karácsony advent adventi naptár dió mák

Hozzávalók a diós töltelékhez:

50 dkg darált dió

15-20 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

2,5 dl forró tej

1 kk fahéj

fél citrom reszelt héja

+rumba áztatott mazsola ízlés szerint

Hozzávalók a mákos töltelékhez:

50 dkg darált mák

20 dkg porcukor

1-2 ek gríz

1 csomag vaníliás cukor

3 dl tej

1 kk fahéj

fél citrom reszelt héja

+rumba áztatott mazsola ízlés szerint

bejgli édességek karácsony advent adventi naptár dió mák

Elkészítés:

Elsőként mindent készíts elő, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek legyenek.

1,5 dl langyos tejbe keverj bele 1 kk cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Tedd meleg helyre, míg felfut.

Közben a lisztet szitáld egy nagy tálba, majd add hozzá a zsírt. Dolgozd össze, majd szórd bele a 4 ek cukrot is.

Ha felfutott az élesztő, ezt is öntsd a tésztához, majd ha eldolgoztad, jöhet a só is. 

Dagaszd addig, míg a tészta könnyen elválik a kezedtől. Meleg helyen, letakarva keleszd kb. fél órát, míg összeállítod a tölteléket.

bejgli édességek karácsony advent adventi naptár dió mák

Ehhez kezd el felforralni a tejet.

A mákot és a diót is külön tálba keverd össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal. Reszelj mindkettőbe citromhéjat, majd a mákhoz adj egy kevés grízt is.

Végül önts mindkettőhöz tejet. Könnyen kenhető, lágy krémeket kell kapnod.

Ha szereted, adj még hozzá rumba áztatott mazsolát is. (Mi összesen 5 dkg-t szórtunk bele.)

A diós tölteléket is és a mákosat is, oszd kétfelé.

Közben megkelt a tészta, ezt is negyedeld el. Itt fontos a precízség, - nehogy szétrepedjen a bejgli - ezért mi a tölteléknél is, és a tésztánál is mérleget használtunk.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral és már jöhet is a nyújtás.

Lisztezett deszkán nyújtsd 2-3 mm vastagságú téglalappá az első adag tésztát. A hosszúsága legyen kb. megegyező a tepsi méretével.

Kend meg az első adag töltelékkel, úgy, hogy a széleken maradjon ki kb. 1-1 cm. Hajtsd vissza ezt a részt és kicsit nyomkodd is a töltelékre, nehogy kifolyjon. 

bejgli édességek karácsony advent adventi naptár dió mák

Szorosan tekerd fel a bejglit, majd helyezd át a sütőpapírra.

Ismételd meg a másik 3 adag tésztával és töltelékkel.

Ha szorosan egymás mellett sütöd a bejgliket, az oldalukat kend meg egy kevés olvasztott vajjal.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Válassz szét egy tojást, és elsőként a sárgájával kend meg a bejgliket.

Hagyd száradni, majd kend meg a felvert tojásfehérjével. Ettől lesz szép márványos. 

Süsd kb. 30-35 percig. 

bejgli édességek karácsony advent adventi naptár dió mák

További ünnepi süti receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább
«
12

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek