Egy tavalyi receptet hoztam mára, ami valahogyan beragadt a rendszerbe és ezért nem került posztolásra. A kép ezért sem a legjobb, de emlékszem nagyon jó kis ebéd volt, úgyhogy nem akartam törölni. Nyáron egy nagy adag salátával és egy jó fröccsel szuper ebéd vagy vacsora, persze kötelezően a kertben vagy a teraszon. :)
Hozzávalók:
6 szem krumpli
10 dkg chorizo kolbász
5 dkg jalapeno
5 dkg olajbogyó
1 nagyobb fej hagyma
2 pici paradicsom konzerv
1+1 kk só
1 kk bors
5 dkg reszelt sajt
pici olaj
Elkészítés:
A krumplit tedd fel sós vízben főni.
Közben a hagymát, a jalapeno paprikát és a chorizo kolbászt vágd össze. Az olajbogyókat is elfelezheted, ha van kedved.
Keverd össze az előbbieket a paradicsom pürével, majd ízesítsd sóval, borssal.
Egy közepes méretű tepsibe locsolj egy kevés olajat, majd melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
A megfőtt krumplit pucold meg, majd vágd ketté.
Mindegyiknak kanalazd ki a belsejét és ültesd a burgonyákat a tepsibe.
A kikanalazott krumplipürét keverd a paradicsomos egyveleghez, majd adagold a csónakokba.
Letakarva süsd az egészet kb. 20 percig, majd szórd meg reszelt sajttal és fedő nélkül pirítsd további 10 percet.
Kínáld friss salátával.
Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek