Megint egy gyors, sós nasi ötletet hoztam, amit akkor is be lehet vetni, ha hirtelen jelentkeznek be a vendégek egy rapid randira. Frissen kisütve az igazi, de én például simán eleszegetem másnap is. Sőt, egy jó kis salátával még laza vacsinak, vagy egy könnyű ebédnek is jó lehet. (Legalábbis nálam. Abban mondjuk nem vagyok biztos, hogy Gy.-nek is elég lenne, de elcsemegézhet utána mondjuk 1-2 szelet párizsis szendvicset is. XD)
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 csomag spenót
2 fej fokhagyma
1 fej hagyma
2 kk só
1 kk bors
1 tojás
100 g feta sajt
kevés liszt a nyújtáshoz
1 ek olaj
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát pucold meg, majd futtasd meg egy kevés olajon.
Jöhet hozzá a spenót, amit ízesíts sóval, borssal.
Főzd kb. 10 percig, majd tedd félre kihűlni.
Közben a feta sajtot vágd kis kockákra és melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd egy pohárral szaggass belőle nagyobb köröket.
Tegyél 1-1 púpos kiskanálnyi tölteléket a spenótból a tészta korongokra, majd szórd meg egy kevés feta sajttal.
Hajtsd félbe a tésztákat, és egy villa segítségével jól nyomkodd össze a széleknél. A falatkák tetejét 1-2 helyen szurkáld meg, hogy ki tudjon belőlük szökni a gőz.
Kend le őket felvert tojással, majd sorakoztasd mindet egy sütőpapíros tepsire.
Süsd kb. 10-12 percig a nasikat, míg szépen megpirulnak.
Tipp: Persze lehet kis batyukat, csigákat, vagy más tetszőleges formájú falatkákat is készíteni.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek