Anyukám - mióta otthon vagyok - sokszor állít be egy nagy szatyor zöldséggel és gyümölccsel, hiszen Mr. Baba miatt (is) kell a vitaminpótlás. Az a szupi 1-1 ilyen szatyorban, hogy sosem tudom mi lapul benne. Anya ugyanis nem csak a sztenderd zöldségeket, gyümölcsöket válogatja össze, hanem mindig lapul néhány különlegesebb finomság is a csomagban. Egyik nap spárgát és fincsi, zsenge, friss spenótot is hozott. Előbbi még sorára vár, de a spenótból egy nagyon egyszerű, könnyen öszedobható tészta ételt készítettem. Ebben a melegben szerintem tökéletes ebéd vagy vacsi lehet egy kis friss salival.
Hozzávalók:
500 g tészta
5 dl paradicsomszósz
2-3 marék friss spenót
1 db vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1+1 kk só
frissen őrölt bors
1 marék friss bazsalikom
olaj
sajt (lehetőleg parmezán) a tálaláshoz
Elkészítés:
A spenótot mosd meg és ha kell vágd le a kemény szárakat.
A tésztát sós vízben kezd el főzni.
A hagymát és a fokhagymát pucold meg, előbbit vágd apróra.
Egy kevés olajon párold üvegesre, majd törd rá a fokhagymát is.
Öntsd hozzá a paradicsomszószt.
Ízesítsd sóval, borssal.
Vágd apóra a bazsalikomot és ezt is add a szószhoz.
Miután összeforrt, dobd rá a spenótot is és főzd még néhány percig.
Ha megfőtt a tészta, szűrd le és tálalhatsz is.
Mi sajtot (parmezánnal lett volna az igazi, de az sajnos nem volt otthon) reszeltünk a tésztára és friss salátát is ettünk mellé.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek