A cím kicsit megtévesztően karácsonyi reggeli, de például én (és szerintem sokan mások) 25-26-án gondolni sem tudnak arra, hogy az előző esti trakta után kellemesen bereggelizzenek. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy az ünnep előtti időszakban, illetve szilveszter környékén, kifejezetten jól jön néhány különlegesebb recept, hiszen ilyenkor remélhetőleg kicsit több időnk van nyugodtan, ráérősen reggelizni.

karácsony advent adventi naptár ráérős reggelik

1. Nálunk az elmaradhatatlan karácsonyi reggeli a kakaós kalács. Nem volt szerintem még olyan év, amikor Anya ne gyúrta volna be a tésztát 23-án este, vagy ne készítette volna el a kalácsot az ünnephez közel álló hétvégén.

2. Szintén kelt tészta az alapja a következő péksüteményeknek is. A gyerekeknél (de szerintem a férjeknél is) tuti hatalmas lesz az öröm, ha házi készítésű csokis minikifli, illetve fahéjas vagy kakaós csiga illatra ébredhetnek. Az anyukáknak sem kell ehhez hajnalban kelniük, elég, ha este összedobják a tésztát, reggel pedig "csak" ki kell sütni a finomságokat.

karácsony advent adventi naptár ráérős reggelik

3. A gyerekeket egyszerűbb módon is levehetjük a lábukról. A tuti befutó szerintem a gyorsan elkészíthető amerikai palacsinta de persze választhatjátok a hagyományos verziót is. A legjobb bennük, hogy a tészta bekeverésében akár segíthetnek is a nagyobbak. A tölteléket pedig bízzuk csak rájuk nyugodtan.

4. A palacsintához hasonlóan gyorsan összedobható finomság a csokis gofri és a napindító gofri is. Karácsonyi dekorcukorral, téli gyümölcsökkel (például, banánnal, naranccsal, mandarinnal, kivivel, gránátalmával) könnyen ünnepivé is tehetitek.

karácsony advent adventi naptár ráérős reggelik

5. Nálam a reggeli általában édes, mert korán nem nagyon bírok tartalmasabb fogásokat enni. A kakaós kuglóf számomra tökéletes választás: egy bögre tejjel és egy kevés vajjal nincs nála jobb reggeli.

6. Szerintem a gyümölcskenyér is jó választás lehet, ha nem akartok nagyon bereggelizni, mégis valamilyen ünnepi édességet ennétek. Válasszátok a csokis-meggyes verziót vagy a fehércsokis-aszalt gyümölcsös változatot.

karácsony advent adventi naptár ráérős reggelik

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. További karácsonyi ötletekért pedig kattints ide.