Mit szóltok ehhez a nagy február végi hideghez? Én nem vagyok elragadtatva tőle, bár az tény, hogy újra visszahozza az ünnepi, karácsonyi hangulatot. Mr. Babának is újra a téli dalokat éneklem, lévén elég vicces lenne mínusz 5 fokban, bundás usankában, eszkimó üzzemmódban "tavasziszélvizetárasztra" hintáztatni a dedet a játszótéren. Úgyhogy nyomjuk helyette a "betemetettanagyhóerdőtmezőtrétet" nagysikerű dalocskát és gondolatban imádkozom, hogy az időjárás lassan megkönyörül rajtunk és nem fogunk odafagyni a csúszdára. :D Addig viszont, míg várjuk a tavaszt, hozok egy jó kis trüffel receptet, ami egyébként gasztroajándéknak is tökéletes.    

Hozzávalók:

200 g csokoládé

1,5 dl habtejszín

100 g aszalt sárgabarack

100 g durvára tört mogyoró

Elkészítés:

A tejszínt melegítsd fel, majd törd bele a csokit.

Kevergesd, míg teljesen felolvad.

Tedd hűtőbe a tejszínes csokit (vagy csokis tejszínt :D) egy éjszakára.

A barackokat vágd apró darabokra, majd keverd a csokimasszához.

A durvára tört mogyorót öntsd egy tálba.

Nedves kézzel formázz kisebb golyókat a csokis masszából, majd hempergesd meg a mogyoróba.

Ha csak simán nasinak szánod, kész is vagy. Abban az esetben, ha ajándék lesz, ültesd kis bonbon papírokba a trüffeleket és tedd egy szép dobozba őket.

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.