Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csokis narancsos muffin

Igeeen, megint csoki (ráadásul nagyon sok csoki) és megint muffin! :) Mert a muffin jó, a csoki is jó, a narancs meg úgy jön a képbe, - már a jóságán kívül - hogy ilyenkor télen nem sok olyan szezonális gyümölcs van, ami olcsó és könnyen használható a különböző sütikhez. Jó sütögetést! :)

narancs csokoládé dekorcukor tojás kakaópor kandírozott narancs cukor vaj sütőpor

Hozzávalók 12 db nagy muffinhoz:

- 2 tojás

- 15 dkg cukor

- 15 dkg vaj

- 20 dkg liszt

- 30 g jó minőségű kakaópor

- fél csomag sütőpor

- 1 narancs reszelt héja és leve

- 2 púpos ek kandírozott narancs

- 0,5+1 tábla étcsoki

- dekorcukor

narancs csokoládé dekorcukor tojás kakaópor kandírozott narancs cukor vaj sütőpor

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffinformádat.

A tojást keverd ki a cukorral, majd a puha vajjal.

A lisztbe szórd bele a sütőport és a kakaót, majd adagold hozzá a tojásos-cukros-vajas masszához.

Anarancs levét facsard ki, a héját reszeld le és ezt is öntsd hozzá a keverékhez. 

Apríts fel egy tábla csokit és a kandírozott naranccsal együtt forgasd bele a tésztába.

A masszát adagold bele a muffinformába. Elég, ha kb 2/3-ig töltöd a kapszlikat, mert sütés közben megnőnek. 

narancs csokoládé dekorcukor tojás kakaópor kandírozott narancs cukor vaj sütőpor

Díszítés:

Vízgőz fölött olvassz fel egy tábla csokit és egy lapos késsel vagy egy kiskanál hátuljával kend meg az olvasztott csokival a muffinokat. Díszítsd dekorcukorral. 

Jó étvágyat!  

Tipp: Tavaly mini muffinokat készítettem (rengeteg lesz ekkora adagból) és ezeket vittem a hivatali karácsonyra. Nagy sikere volt, mert nem kellett szeletelni, mégis könnyen be lehetett kapni 1-1 darabot. A dekorcukros díszítés pedig még jobban feldobta a sütiket.  narancs csokoládé dekorcukor tojás kakaópor kandírozott narancs cukor vaj sütőpor

További ünnepi süti receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Karácsonyi sajttorta csillagok

Nem csak közvetlenül karácsony előtt, hanem már novembertől  beindul nálunk a karácsonyi sütigyártás. Ennek egyrészt az az oka, hogy abban a pár napban nincs kapacitása senkinek sem ennyi féle édességet végig kóstolni (az elkészítésről nem is beszélve), másrészt így is, úgy is sütök hétvégén, mért ne sütnék valamilyen az ünnepre emlékeztető finomságot. A bónusz persze az, hogy ha az egyik édesség kiemelkedően sikerül, bevetjük a karácsonyi bulik valamelyikén is. :)

Egyik hétvégén az egyszerű sajttortát választottam és ezt az isteni fincsiséget alakítottam át fűszerekkel, fahéjas keksszel, naranccsal és mandarinnal karácsonyivá. Küldtem egy adagot Anyáéknak is, kíváncsi leszek az ítéletre! Vajon felkerül az ünnepi menüsorra? :D

sajttorta cheesecake mascarpone krémsajt narancs mandarin dekorcukor keksz fahéj ánizs szegfűszeg tejföl tojás vaj advent adventi naptár karácsony

Hozzávalók:

150 g fahéjas keksz

30 g vaj

2 narancs leve és lereszelt héja

3-4 szem mandarin

300 g mascarpone/krémsajt

100 g tejföl

2 nagyobb tojás

1-1-1 kk fahéj-őrölt szegfűszeg-ánizs (vagy akár mézeskalács fűszerkeverék)

4 ek porcukor

dekorcukor (nálam fehér-arany gyöngyöcskék)

sajttorta cheesecake mascarpone krémsajt narancs mandarin dekorcukor keksz fahéj ánizs szegfűszeg tejföl tojás vaj advent adventi naptár karácsony

Elkészítés:

Elsőként a fahéjas kekszet törd/daráld apró morzsákra. (Persze ha nincs fahéjas kekszed, ízesítheted a sima kekszet is egy kevés fűszerrel.)

Olvaszd meg a vajat és keverd a kekszhez. Reszeld hozzá az egyik narancs héját és facsard hozzá a levét. (A lével azért óvatosan bánj, ha nagyon sok lenne, akkor csak kevesebbet adj hozzá. A lényeg, hogy a kekszes alap össze álljon, ne morzsolódjon, de ne is ázzon el.)

Nyomkodd a kekszes alapot a muffin formák aljába kb. 1 cm vastagon. (Én szilikonos csillag formát használtam, ebből könnyen kijöttek a sütemények.)

Tedd hűtőbe, hogy kicsit megszilárduljon.

A mascarpone-t keverd ki a tejföllel, a tojással, a fűszerekkel, a porcukorral és a másik narancs lereszelt héjával és levével.

Melegítsd elő a sütőd 170 fokra és tegyél egy vízzel teli sütésálló tálat a sütő aljára, hogy gőz képződjön.

Szedd ki a kekszes alappal megtöltött muffin formákat a hűtőből és adagolj mindegyikbe 1-1 evőkanálnyi mascarpone krémet.

Süsd 25 percig, míg megszilárdul a mascarpone-s massza.

Ha kihűlt, szedd ki a formából és díszítsd őket dekorcukorral és 1-1 gerezd mandarinnal.

sajttorta cheesecake mascarpone krémsajt narancs mandarin dekorcukor keksz fahéj ánizs szegfűszeg tejföl tojás vaj advent adventi naptár karácsony

Tipp: Keverhetsz a mascarpone krémbe is apróra vágott narancs vagy mandarin gerezdeket.

További ünnepi süti receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Mézeskalács (házikó)

Jó 5 éve annak, hogy pont a karácsony előtti hétvégén betegedtem meg. Gy.-nek meghívása volt az egyik haverja szülinapjára, de mivel hipercuki (és gondolom félt a hisztimtől :D) otthon maradt velem. Ráadásul, kitalálta, hogy készítsünk együtt egy mézeskalács házikót, ami ugye feledteti a betegségemet. Annyira élveztük, hogy azóta szinte már hagyomány, hogy minden évben próbálkozunk családilag kisebb-nagyobb sikerrel.

Tavaly ráadásul belefutottam egy klassz kezdeményezésbe. A budapesti Bálna ad otthont minden évben a Mézeskalácsvárosnak. Már jó előre "telket kell foglalni" hozzájuk. Később már "csak" annyi a dolgunk, hogy megálmodjuk, hogy mit is szeretnénk készíteni (ez lehet egy picike házikó, de akár a Parlament is), majd otthon megsütjük, összeállítjuk, kidekoráljuk az építményt, végül a helyszínen "beépítjük" a városkába. Tavaly mi a Budafoki templomot készítettük el (najó, igazából egy átlagos templomot, csak bónuszként hozzá csaptunk egy BUDAFOK feliratot), amit aztán a két ünnep között megmutogattunk a Bálnában az egész kiterjedt családnak és a nagyközönségnek is.

Ma két, kicsit eltérő mézeskalács receptet hoztam Nektek: az egyik teljesen formatartó, és kicsit keményebb, masszívabb is. Ebből a tésztából egy fokkal egyszerűbb építkezni, mi is ebből készítettük a templomot. A másik pedig a kolléganőm receptje, ez az igazi "rögtönpuha", isteni mézeskalácsé, ami aprósütinek is tökéletes.

mézeskalács karácsony advent adventi naptár méz tojás liszt vaj mézeskalács fűszerkeverék cukormáz dekorcukor

Hozzávalók a masszívabb tésztához:

15 dkg vaj

3 tojás

40 dkg méz

1 kg liszt

30 dkg porcukor

1 tk szódabikarbóna

1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék

Hozzávalók a puha tésztához :

12 dkg vaj

2 db tojássárgája

20 dkg méz

34 dkg liszt

csipet só

1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék

Hozzávalók a cukormázhoz:

1 tojásfehérje

porcukor

néhány csepp citromlé

esetleg ételfesték

+Cukrok, ehető gyöngyöcskék, drazsék, csokik, gumicukrok a dekoráláshoz

mézeskalács karácsony advent adventi naptár méz tojás liszt vaj mézeskalács fűszerkeverék cukormáz dekorcukor

Elkészítés:

A száraz anyagokat mérd ki, üsd hozzá a tojásokat, majd dolgozd bele a langyos, folyós mézet és a puha vajat is.

Kézzel gyúrd össze az egészet, majd hűvös helyen hagyd állni kb. 1 órát.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

Lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vékonyra, majd jöhetnek a különböző karácsonyi formák.

Szúrd/vágd ki a tésztából a kívánt alakokat, majd tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire. Arra figyelj, hogy egyszerre kb. egyforma méretű formákat süss, mert a kisebbek, hamarabb kész lesznek.

Süsd kb. 5-6 percig a mézeskalácsokat.

Díszítés:

Cukormázat tojásfehérjéből és egy tonna porcukorból tudsz keverni. Egy kisebb tálba üsd bele a tojást, majd adagold hozzá a cukrot. Nagyon sokat felvesz, úgyhogy ne aggódj, ha még fél óra kevergetés után is folyósnak tartod. Ha sikerül homogénra keverni a cukormázat és nem is túl híg már, tedd egy egyszerű zacskóba, amin vágj egy nagyon pici lukat. Ezen keresztül tudod díszíteni majd a kalácsokat.

Egy kevés citromlevet is facsarhatsz előzőleg a cukormázba, hogy ne legyen olyan édes, illetve néhány csepp ételfesték segítségével színezni is tudod a krémet.

A kihűlt mézeskalácsokat díszítsd a mázzal és a cukorkákkal ízlés szerint.

Tippek a házépítésre:

Ha mézeskalácsházat szeretnél építeni, kicsit nehezebb dolgod van. Ebben az esetben először papírból készítsd el az "alaprajzot". A minta alapján vágd ki a tésztából az alapot, az oldalakat, a tetőt, de ne feledkezz el az ajtókról, ablakokról és a kéményről sem. (Mi az alablakok helyére öszetört keménycukrot szoktunk szórni, ami sülés közben szépen megolvad, és igazi üvegtáblának tűnik.)

A cukormáz segítségével egyesével állítsd össze az elemeket és bőven hagyj időt a száradásra, különben széteshet az egész. (Mi volt már, hogy hőlégfúvóval segítettünk rá a száradásra. :D) Az oldalakkal kezd, rögzítsd őket erősen az alaphoz és egymáshoz. Ezt követően jöhet a tető, a kémény, az ablakok, ajtók, esetleg kerítés, karácsonyfa/hóember a "kertbe".

Ha megvan az alap, érdemes tényleg pihentetni néhány órát, vagy akár egy napot is, és csak másnap díszíteni, így tuti van ideje megkötnie a cukormáznak.

Ezt követően jön az én kedvenc részem, amikor felragasztjuk a cukormázzal a cukorkákat, drazsékat és az egyéb díszítő elemeket. Egyszerűen imádom kicsicsázni a házacskákat. :) Gyerekekkel is szuper elfoglaltság lehet!

Utána már csak az a dolgunk, hogy csodáljuk a kész műremekeket.

mézeskalács karácsony advent adventi naptár méz tojás liszt vaj mézeskalács fűszerkeverék cukormáz dekorcukor

Remélem meghoztam a kedvetek egy kis mézeskalács sütéshez! :)

További ünnepi receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Lekváros csillagok

 Nem vagyok oda kifejezetten az aprósüteményekért (még az esküvőmön is az utolsó pillanatban gondoltam meg magam és rendeltem egy jó adagot), de a Karácsony nálunk nem telhet el, e nélkül a lekváros csillag nélkül. Szerintem nem is a süti, ami igazán nélkülözhetetlen, hanem maga a sütés, az elkészítés folyamata:

Mindig megbeszéljük előre Anyával, hogy mikor állunk neki a nagy süti projektnek. Anya megígéri, hogy begyúrja a tésztát, ezzel szemben, mire odaérek valószínűleg még néhány hozzávaló is hiányzik. Ilyenkor lecsattogok a Mamához kuncsorogni egy kis porcukrot (még, jó, hogy az alsó szinten lakik), majd próbálom sürgetni a tészta összeállítását. Persze nem lehet ám, csak úgy nekiveselkedni, mert pihentetni kell egy kicsit a hűtőben, de ez nem is baj, mert a formákat Anya tavaly óta nem használta, így azokat is elő kell túrnom valahonnan a poros fiók mélyéről. Ilyenkor már a vérnyomásom kezd a magasba szökni, de amint kinyújtjuk és kisszagatjuk az első adagot, kezd visszakúszni az eredeti tartományba. Persze az időzítős sütő ellenére is sikerül megégetnünk jó pár szemet+szépen lassan előkerül Apa, Gy. és a tesóim is, akik amint kisül egy adag, el is tüntetik a nagy részét. Mi hiába számolgatjuk kétségbeesetten az alsó és felső csillagokat, tök felesleges, mert a végén úgy sem stimmelnek a számok. :D Hogy lekössük a férfiakat előszedjük a lekvárokat, tegyék hasznossá magukat és kenjék szépen meg a sütiket. Így persze még rosszabb lesz a helyzet, mert még finomabbak lekvárral a csillagok, még gyorsabban fogy tehát a süti. Némi vigasz, hogy azért valamennyi szokott maradni a karácsonyi asztalra is! :D

karácsony édességek aprósütemény lekvár tojás vaj liszt porcukor keksz citrom baracklekvár advent adventi naptár

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt

12 dkg vaj

8 dkg porcukor

1 tojás sárgája

1 kk citromlé

1 citrom reszelt héja

+lekvár (én a sárgabarackot szeretem hozzá a legjobban)

karácsony édességek aprósütemény lekvár tojás vaj liszt porcukor keksz citrom baracklekvár advent adventi naptár

Elkészítés:

A lisztet morzsold el a hideg vajjal, majd szitáld hozzá a porcukrot is.

Jöhet hozzá a tojás sárgája és a citrom is.

Gyors mozdulatokkal gyúrd össze az egészet. Ha nagyon nem állna össze, adj hozzá még 1-2 ek citromlét vagy hideg vizet.

Csomagold folpackba és tedd hűtőbe minimum 1 órára, de akár egy egész éjszakára is.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és készíts elő 2-3 sütőpapírral bélelt tepsit.

Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát néhány mm vékonyra, majd szaggass belőle csillagokat vagy más neked tetsző formát.

A kiszaggatott csillagok felének közepét szúrd ki egy kisebb formával.

Süsd őket kb. 5-7 percig. Amint érzed, hogy illata van a sütinek, már vedd is ki, mert nagyon gyorsan megégnek.

A kihűlt csillagokat kend meg lekvárral, majd nyomd rá a kilukasztott csillagokat tetőnek.

Tipp: A kisült tészta csillagokat néhány napig eltarthatod sütis dobozban is. A vendégség előtti este - vagy akár aznap délelőtt - már csak meg kell kenni lekvárral a sütiket. Pepecselősnek tűnik, de ez a folyamat már gyorsan készen van. Ha sokkal hamarabb megkened lekvárral, a tészta - vékonysága miatt - nagyon átázik. Mi frissen szeretjük, de persze ízlések és pofonok. Érdemes kísérletezni! :)

További ünnepi süti receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Fűszeres almás rétes

Az őszi-téli szezon sztárja nálam mindenféleképpen az alma. Velencén ugyanis iszonyat mennyiségben csüngtek a fákon a szebbnél szebb gyümölcsök. Papa ráadásul minden évben többfélét termeszt, így bőven van választási lehetőség is. Kitanított, hogy melyik milyen, csak győzzem megjegyezni. :) A nyári piroska már elfogyott, de szerencsére bőven van még a sárgás golden delicious-ből és az idaredből is. Én teljesen a fanyar, de ízes, zöld mutsu-ra vagyok rákattanva. Sajnálom is őket elsütni, így direkt kérek kissé ütődöttet valamelyik típusból, hogy az se vesszen kárba. Sok maszatolásra nem mindig van időm, de egy gyors rétes lazán belefér akár hétköznap este is. :)

rétes édességek réteslap alma fahéj szegfűszeg tojás vaj

Hozzávalók:

1 csomag réteslap (6-8 réteslap)

5 szem nagyobb alma

2 ek étkezési keményítő

1 kk fahéj, 1 kk őrölt szegfűszeg

1 tojás

olvasztott vaj

rétes édességek réteslap alma fahéj szegfűszeg tojás vaj

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy nagy tepsit.

Az almákat hámozd meg és vágd őket kicsike kockákra. Keverd össze a fahéjjal, a szegfűszeggel és a keményítővel.

A vajat olvaszd fel.

Teríts ki egy konyharuhát, majd tedd rá az első réteslapot. Kend meg jó alaposan olvasztott vajjal, majd helyezd rá a második lapot, majd megint a vaj, végül az utolsó réteslap következik. (Ha 8 réteslap van a csomagban, akkor egy réteshez használhatsz akár 4-et is.)

Oszd el rajta a fűszeres alma felét, úgy, hogy mind a 4 oldalánál hagyj 2-3 cm-ert üresen.

A rövidebbik oldalánál hajtsd be, hogy nehogy kifolyjon a töltelék, majd a konyharuha segítségével a hosszabbik oldala mentén szorosan tekerd fel az egészet.

Helyezd át a rétest a tepsibe, majd kend meg felvert tojással.

Ismételd meg ugyanezt a másik 3 réteslappal és a maradék almával.

Süsd kb. 20 percig, amíg szép aranybarna nem lesz a tészta. Ennyi idő alatt az alma is kellően megpuhul és a fűszerek is átjárják az egész sütit.


rétes édességek réteslap alma fahéj szegfűszeg tojás vaj

Ha tetszett a bejegyzés kérlek like-old a facebook oldalunkat és ha van kedved gyere insta-ra is. 

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek