Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kókuszos ananászos piskótatekercs

Nagy gyümölcs mániás vagyok, annyira, hogy ha 1-2 napig nem eszem esetleg semmit, érzem a szervezetemen, hogy valami nem oké. Nyáron persze könnyű dolgom van, alapból is ugye olcsóbb minden, nagyobb a választék, ráadásul Velencén tavasztól késő őszig teremnek felváltva a finomságok. Télire is bőven marad alma, a fagyasztóba is bekerülnek a gyümölcsök, illetve a kamra polcot is feltöltöm befőttekkel. Azért persze ezeket nem lehet egy lapon említeni a friss gyümölcsökkel, így marad az alma-narancs-banán szentháromság. :) Most megpróbáltam kicsit újítani és bedobtam egy ananászt is a bevásárló kosarunkba. Nézzétek meg mi készült belőle!

tojás vanília habtejszín joghurt kókusz ananász édességek piskóta piskótatekercs kókuszreszelék liszt cukor vaníliás cukor

Hozzávalók a piskótához:

3 tojás

3 ek cukor

3 púpos ek liszt

1 kk vanília aroma

fél csomag sütőpor

1 csipet só

Hozzávalók a krémhez:

1,5 dl habtejszín

1 csomag vaníliás cukor

1 kk vanília aroma

100 g natúr joghurt

40 g kókuszreszelék

kb. fél ananász/ananász konzerv

tojás vanília habtejszín joghurt kókusz ananász édességek piskóta piskótatekercs kókuszreszelék liszt cukor vaníliás cukor

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy 20x30-as sütőpapírral kibélelt tepsit.

A piskótához a tojásokat válaszd ketté.

A fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval.

A sárgáját fehéredésig dolgozd össze a cukorral.

Szitáld bele a sütőporos lisztet és öntsd hozzá a vanília aromát.

Keverd össze, majd óvatosan forgasd bele a felvert tojásfehérjét.

Egyengesd el a masszát a tepsibe és süsd 10-12 percet.

Ha megsült, még melegen csavard bele egy konyharuhába.

tojás vanília habtejszín joghurt kókusz ananász édességek piskóta piskótatekercs kókuszreszelék liszt cukor vaníliás cukor

A töltelékhez a tejszínt a vaníliás cukorral verd kemény habbá. Forgasd bele a kókuszt, a joghurtot és a vanília aromát is.

Az ananászt vágd apróra, de tegyél félre néhány nagyobb darabot a díszítéshez.

A piskóta tekercset csavard ki a konyharuhából, majd húzd le róla a sütőpapírt. Kend meg a krém felével és szórd meg az apróra vágott ananásszal.

Csavard fel jó szorosan, majd a tetejét és az oldalát is kend be a maradék habos krémmel.

Végül díszítsd a megmaradt ananásszal a tetejét.

Tipp: Tálalás előtt picit hűtsd be, hogy könyebb legyen szeletelni.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Túrós sajtos rúd

Ez a nasi szerintem az egyik legnépszerűbb sós vendégváró, hiszen az elkészítése sem egy nagy cucc, ráadásul az alapanyagok aránya is elég egyszerű, hiszen pont ugyanannyi túró, vaj és liszt kell hozzá. Az ízesítés és a díszítés pedig mindenkire rá van bízva. :) Én a reszelt sajt mellett egy kis szezámmagot is használtam, ami tuti választásnak bizonyult. Hogy tovább dicsőítsem a sütit, nem csak frissen finom (bár kétségtelen, hogy úgy a legjobb), hanem másnaposan is megállja a helyét. Nem száraz, nem morzsálódik, egyszerűen úgy jó, ahogy van! :)

túró vaj liszt só tojás sajt szezámmag

Hozzávalók:

25 dkg túró

25 dkg vaj

25 dkg liszt

1 csapott ek só

1 tojás

10 dkg sajt

szezámmag

túró vaj liszt só tojás sajt szezámmag

Elkészítés:

A túrót törd át és tedd egy nagy tálba.

Jöhet mellé a hideg vaj, a só és az átszitált liszt is.

Jó alaposan dolgozd össze az alapanyagokat. Ha nagyon ragacsos lenne a tésztád, adhatsz még hozzá egy kevés lisztet. Ez ugye a túró szárazságától függ.

Csomagold folpackba és tedd minimum 1 órára hűtőbe a tésztát.

Lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd kend le felvert tojással.

Szórd meg reszelt sajttal és szezámmaggal.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és vegyél elő egy sütőpapíros tepsit.

Vágj tetszőleges szélességű és vastagságú rudacskákat a tésztából, majd tedd át a tepsire.

Süsd kb. 20 percet.

túró vaj liszt só tojás sajt szezámmag

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Csörögefánk

Ezzel a poszttal megkezdem a farsangi szezont. :) A legkönnyebbtől haladunk majd az adventure szint felé, így biztosan mindenki talál majd olyan receptet, ami szimpatikus neki. Elsőként egy csörögét hoztam, ami azért szuper egyszerű, mert keleszteni sem kell, így kvázi elronthatatlan. Érdemes kipróbálni, mert házi baracklekvárral tényleg nagyon jó kis nasi lesz belőle.

Egyébként Gy. Nagymamája nagy csöröge specialista volt, de sajnos nem kérdeztük meg tőle időben a mesterfogásokat. Próbálkoztunk az elmúlt években többféle recepttel, de valahogy egyik sem volt olyan, mint a Mamié. Az alábbi azért elég jól sikerült, Gy. is jóváhagyta, nagy volt az öröm. Persze rá 5 percre megtaláltuk az egyik szakácskönyvben a Mami receptjét is! :D

fánk farsang édességek tejföl rum liszt cukor tojás olaj

Hozzávalók:

30 dkg liszt

3 tojás

1 ek rum

3 ek tejföl

3-4 ek cukor

1 tasak vaníliás cukor

1 csipet só

olaj

fánk farsang édességek tejföl rum liszt cukor tojás olaj

Elkészítés:

A hozzávalókat mérd egy nagy tálba, és a robotgép dagasztó karjával vagy "kézi erővel" kb. 10 percig dagaszd, hogy a tészta hólyagos legyen.

Ha esetleg túl száraz és nem akar összeállni, adj még hozzá egy kevés tejfölt. Ha nagyon ragadna, akkor pedig önts hozzá még egy kevés lisztet.

Takard le és pihentesd kb. fél óráig.

Ha letelt a fél óra, lisztezett deszkán, nyújtsd ki kb. fél cm vastagra.

No és itt jön a külcsíny: Én most - időhiány miatt - kb. 1-2 cm széles csíkokat vágtam és csak kicsit megcsavargattam őket, hogy jól nézzenek ki. Persze lehet csicsázni is: Szerintem jól néz ki, ha a csíkok közepét bevagdossátok, és az egyik végét áthúzzátok a nyíláson, de rombusz alakúra is vághatjátok a tésztát, majd be is irdalhatjátok a közepét.

Ha tetszőleges formára alakítottad őket, jöhet a sütés: Süsd ki bő, forró olajba a fánkokat, míg mindkét oldaluk aranybarna nem lesz.

Végül szórj rájuk porcukrot és kínáld baracklekvárral.

fánk farsang édességek tejföl rum liszt cukor tojás olaj

Gyertek fb-ra és instagram-ra is. Ígérem lesz még bőven farsangos, fánkos poszt! :)

1 Tovább

Almás-hagymás csirkemell krumplifánkkal

Gyerekkori kedvencünk volt tesómmal az "almás-hagymás husi". Úgy emlékszem, hogy akkoriban Anya sertésből készítette, de azóta már átáltunk a csirke-pulyka vonalra. Valami rémlik arról is, mintha kis batyukban sütötte volna őket, egyesével becsomagolva. Érdekes módon jó régen nem ettünk, pedig a családban azóta is szeretjük az édes ízeket kombinálni a hús ételekkel. Főleg ilyenkor, ősszel-télen vágyunk hasonló fogásokra, így egyik délután én is kitaláltam, hogy gyorsan összedobok valami hasonlót. Köretnek krumplifánkot illetve párolt lila káposztát készítettem hozzá. Nagyon jó kis nosztalgia vacsi lett belőle. :) 

krumpli krumplifánk fincsi ebédek alma hagyma csirke csirkemell tojás szerecsendió majoranna mustár

Hozzávalók a csirkéhez:

1 kg csirkemell

2-3 nagy hagyma

2-3 nagy alma

1 ek dijoni mustár

só, bors, kakukkfű

1,5 dl bor (nálam most rozé)

10 dkg sajt

Hozzávalók a körethez:

0,5 kg krumpli

2 tojás

20 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1 kk só

1 kk bors

1 mk reszelt szerecsendió

2 dl olaj a sütéshez

krumpli krumplifánk fincsi ebédek alma hagyma csirke csirkemell tojás szerecsendió majoranna mustár

Elkészítés:

A husit mosd meg és vágd szeletekre. Fűszerezd be a sóval, borssal, kakukkfűvel mindkét oldalukat és kend meg mustárral is.

A hagymákat és az almákat pucold meg, majd vágd mindet vékony szeletekre.

Sorakoztasd tepsibe a husikat. Öntsd mellé a bort is, majd pakold rájuk a felszeletelt hagymát és almát.

Letakarva süsd 180-200 fokon kb. 20 percig, míg megpuhul a husi. Fedő nélkül szintén süsd kb. ugyanennyit, hogy elfőjön a maradék bor, illetve, hogy kicsit megpiruljon minden. Az utolsó 5-10 percben reszeld rá a sajtot is, hogy szépen rá tudjon olvadni.

Közben a krumplit pucold meg és kockára vágva tedd fel főni.

Ha kész, szűrd le és törd át krumplinyomóval. Keverd hozzá a két tojást, ízesítsd a fűszerekkel, majd adagold hozzá a sütőporos lisztet is.

Jó alaposan dolgozd össze, addig míg egy homogén masszát nem kapsz.

Hevíts olajat egy serpenyőben és adagolj kis kupacokat a tésztából.

Süsd a krumplifánkok mindkét oldalát néhány percig, míg aranybarnák nem lesznek.

Tipp: A krumplifánk mellett adhatsz hozzá párolt lila káposztát is vagy egy kevés bogyós gyümölcsös mártást. Szerintem szuperül megy hozzá mindkettő. :)

A husikat néhány perc alatt elő is sütheted, mielőtt a tepsibe pakolnád őket.

Gyertek fb-ra és instagram-ra is. 

0 Tovább

Spenótos-fetás falatkák

Megint egy gyors, sós nasi ötletet hoztam, amit akkor is be lehet vetni, ha hirtelen jelentkeznek be a vendégek egy rapid randira. Frissen kisütve az igazi, de én például simán eleszegetem másnap is. Sőt, egy jó kis salátával még laza vacsinak, vagy egy könnyű ebédnek is jó lehet. (Legalábbis nálam. Abban mondjuk nem vagyok biztos, hogy Gy.-nek is elég lenne, de elcsemegézhet utána mondjuk 1-2 szelet párizsis szendvicset is. XD)

spenót leveles tészta fokhagyma hagyma tojás vendégvárók

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

1 csomag spenót

2 fej fokhagyma

1 fej hagyma

2 kk só

1 kk bors

1 tojás

100 g feta sajt

kevés liszt a nyújtáshoz

1 ek olaj

spenót leveles tészta fokhagyma hagyma tojás vendégvárók

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát pucold meg, majd futtasd meg egy kevés olajon.

Jöhet hozzá a spenót, amit ízesíts sóval, borssal.

Főzd kb. 10 percig, majd tedd félre kihűlni.

Közben a feta sajtot vágd kis kockákra és melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd egy pohárral szaggass belőle nagyobb köröket.

Tegyél 1-1 púpos kiskanálnyi tölteléket a spenótból a tészta korongokra, majd szórd meg egy kevés feta sajttal.

Hajtsd félbe a tésztákat, és egy villa segítségével jól nyomkodd össze a széleknél. A falatkák tetejét 1-2 helyen szurkáld meg, hogy ki tudjon belőlük szökni a gőz.

Kend le őket felvert tojással, majd sorakoztasd mindet egy sütőpapíros tepsire.

Süsd kb. 10-12 percig a nasikat, míg szépen megpirulnak.

spenót leveles tészta fokhagyma hagyma tojás vendégvárók

Tipp: Persze lehet kis batyukat, csigákat, vagy más tetszőleges formájú falatkákat is készíteni.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek