Nagy gyümölcs mániás vagyok, annyira, hogy ha 1-2 napig nem eszem esetleg semmit, érzem a szervezetemen, hogy valami nem oké. Nyáron persze könnyű dolgom van, alapból is ugye olcsóbb minden, nagyobb a választék, ráadásul Velencén tavasztól késő őszig teremnek felváltva a finomságok. Télire is bőven marad alma, a fagyasztóba is bekerülnek a gyümölcsök, illetve a kamra polcot is feltöltöm befőttekkel. Azért persze ezeket nem lehet egy lapon említeni a friss gyümölcsökkel, így marad az alma-narancs-banán szentháromság. :) Most megpróbáltam kicsit újítani és bedobtam egy ananászt is a bevásárló kosarunkba. Nézzétek meg mi készült belőle!
Hozzávalók a piskótához:
3 tojás
3 ek cukor
3 púpos ek liszt
1 kk vanília aroma
fél csomag sütőpor
1 csipet só
Hozzávalók a krémhez:
1,5 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 kk vanília aroma
100 g natúr joghurt
40 g kókuszreszelék
kb. fél ananász/ananász konzerv
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy 20x30-as sütőpapírral kibélelt tepsit.
A piskótához a tojásokat válaszd ketté.
A fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval.
A sárgáját fehéredésig dolgozd össze a cukorral.
Szitáld bele a sütőporos lisztet és öntsd hozzá a vanília aromát.
Keverd össze, majd óvatosan forgasd bele a felvert tojásfehérjét.
Egyengesd el a masszát a tepsibe és süsd 10-12 percet.
Ha megsült, még melegen csavard bele egy konyharuhába.
A töltelékhez a tejszínt a vaníliás cukorral verd kemény habbá. Forgasd bele a kókuszt, a joghurtot és a vanília aromát is.
Az ananászt vágd apróra, de tegyél félre néhány nagyobb darabot a díszítéshez.
A piskóta tekercset csavard ki a konyharuhából, majd húzd le róla a sütőpapírt. Kend meg a krém felével és szórd meg az apróra vágott ananásszal.
Csavard fel jó szorosan, majd a tetejét és az oldalát is kend be a maradék habos krémmel.
Végül díszítsd a megmaradt ananásszal a tetejét.
Tipp: Tálalás előtt picit hűtsd be, hogy könyebb legyen szeletelni.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek