Újabb tavaszi, sőt akár húsvéti vendégváró receptet hozok mára. A legfőbb előnye az, hogy leveles tésztával dolgozunk, így az elkészítése nagyon gyors, nem megy vele az idő feleslegesen. Pepecselés helyett lehet kirándulni, programozni ebben a szép időben.
Én egyik vasárnap este fél 8 körül álltam neki sütni, és a 0 energia szintemmel is simán kivitelezhető volt a folyamat. :D Az már más kérdés, hogy azért esett ilyen - számomra - késői órára a sütögetés, mert egyrészt elfelejtettem, hogy Gy.-nek a hétfői névnapozásra édeset és sósat is akartam sütni (és csak az édesig jutottam délelőtt), másrészt mindent vettem a boltba, kivétel leveles tésztát, amiért természetesen eredetileg mentem. Mentő ötletként feltúrtam (najó igazából feltúrattam Gy.-vel) a mélyhűtőt, de sajnos nem jártunk szerencsével. Mentünk tehát még egy kört a boltban. :)
Hú, de várom már, hogy megszülessen a Baba és visszakapjam az agyam. :D Bár lehet ez hiú ábránd. :)
Hozzávalók:
2 tubus natúr vagy tejszínes krémsajt
1 csokor medvehagyma
200 g tejföl
1 kk só
őrölt bors
1 csomag leveles tészta
1 tojás
5 dkg sajt
Elkészítés:
Elsőként készítsd el a töteléket.
Ehhez a krémsajtot és a tejfölt öntsd egy nagyobb tálba.
A medvehagymát mosd meg jó alaposan és aprítsd picire.
Ezt is add a tejfölös keverékhez. Ízesítsd sóval, borssal.
A leveles tésztát felezd el, és az első adagot nyújts ki kör alakúra.
Vágd 12 cikkelyre, mintha pizzát szeletelnél.
Kend meg a cikkelyeket a medvehagymás krémmel, majd csavard fel őket a hosszabbik oldaluktól kezdve.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra és készíts elő egy sütőpapíros tepsit.
Sorakoztasd a tepsire a medvehagymás falatkákat, majd kend meg őket felvert tojással és szórd meg reszelt sajttal.
Süsd kb. 10 percig őket, majd adj még nekik 2-3 perc légkeverést, hogy picit megpiruljanak.
Míg az első adag sül, ismételd meg a műveletet a másik adag tésztával és a maradék krémmel.
További húsvéti recepteket itt találsz:
Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek