Ki szereti a kávét és a kávés sütiket? Én nem igazán vagyok oda egyik vonulatért sem, de az utóbbi időben, azért néha-néha muszáj meginnom 1-1 "lightosat". A helyzet ugyanis az, hogy a Kis Bébi annyira leszív, hogy kb. még vérnyomásom sincs. :D Minden esetre maga a kávé íz valószínűleg sose lesz a kedvencem, de azért azt elismerem, hogy sütiben elég jó tud lenni. A savanykás meggyel pedig még jobb. Próbáljátok ki.
Hozzávalók 6 főre:
2 dl habtejszín
200 g görög joghurt
4 ek porcukor
1 adag nescafe vagy lighti főzös kávé
100 g babapiskóta
fél üveg meggybefőtt
1 kk rumaroma
1-2 ek cukor
Elkészítés:
Elsőként készítsd el a kávét, hogy legyen ideje kicsit kihűlni.
Ezt követően a meggyet főzd össze a rumaromával, illetve, ha nagyon savanyúnak találod, egy kis cukorral. Tedd ezt is félre kihűlni.
Verd fel a habtejszínt, szitáld hozzá a porcukrot és óvatosan forgasd bele a görög joghurtot is.
A babapiskótákat törd 3-4 darabba és egy pillanatra áztasd meg minden oldalát a kávéban.
Oszd el a poharak aljába.
Kanalazd a piskótára a habot, majd jöhet a meggyes réteg is.
Végül tehetsz még néhány szem sima meggybefőttet is a krém tetejére.
Tipp: Tálalás előtt hűtsd be.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek