Annyira imádok pohárkrémeket készíteni, mint amennyire Gy. utálja kikanalazni a szűk szájú poharakból. :D Iszonyú sokat készítettem már, de az Ember, csak most mondta, hogy ne pakoljam már ilyen kicsi poharakba, mert nem fér hozzá rendesen. A képen látható hatalmas boros pohár - ami számomra inkább kehely - ugyanis neki kicsi. Hát mit mondhatnék erre?
a.) Vegyünk néhány új öblösebb poharat (sosincs elég alapon).
b.) Majd megeszem én az ő adagját.
c.) Kikanalazzuk neki fotózás után, proli módon tányérba. :D
Hááát még gondolkodom a megoldáson, de addig is itt a recept, mert amúgy az nagyon jó szerinte is! :)
Hozzávalók 2 főre:
16 szem keksz
1 kisebb narancs
10 dkg málna
12 dkg mascarpone
12 dkg görög joghurt
1-2 ek porcukor ízlés szerint
Elkészítés:
Elsőként keverd össze a mascarpone-t a joghurttal, majd szitáld hozzá a porcukrot. Reszeld bele a narancs héját.
Tegyél félre néhány szem málnát a díszítéshez, majd a többit öntsd egy kisebb lábosba.
A narancsot vágd ketté és facsard a málnára az egyik felének a levét. Picit melegítsd össze az egészet.
Most már jöhet a rétegezés.
Vegyél elő két szép poharat és mindegyik aljába tördelj 4-4 szem kekszet.
Facsarj rá egy kevés narancs levet, majd adagold rájuk a krém felét.
Jöhet a málnapüré, de hagyj 1-2 kanállal a desszert tetejére is.
Ismét a keksz következik, majd a facsart narancslé. Ezt követi még egy réteg krém, amire kanalazd rá a maradék málnapürét és díszítsd a kezdetben félretett málna szemekkel.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek