Ez a torta ismét egy szülinapra készült. Jobban mondva "bulinapra", mert Barátnőm már évek óta így hívja a szülinapját, "Minek is számolnánk az éveket?" alapon. XD

Szerintem a répa torta szülinapra (bocsánat, bulinapra) nem túl általános, de ha visszaemlékszem Barátnőm tini kori partijaira, akkor szinte mindig répa tortán fújta el a gyertyákat. Náluk ettem én is először - lévén nem volt túl elterjedt akkoriban - és szerintem sokan a baráti társaságból. Mikor elgondolkodtam, hogy milyen tortát készítsek, rögtön ez a hagyomány jutott eszembe, így nem is volt kérdés, hogy a fő alapanyag a répa lesz. A narancs és a fűszerek pedig az őszies idő miatt már adták magukat. :)

édességek narancs mascarpone répa étcsokoládé görög joghurt fahéj szegfűszeg dekorcukor marcipán

Hozzávalók:

25 dkg répa

3 tojás

15 dkg cukor

1,2 dl olaj

25 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1-1 csapott kk fahéj, őrölt szegfűszeg

Hozzávalók a krémhez és a mázhoz:

15 dkg mascarpone

15 dkg görög joghurt

2 csapott ek porcukor (ízlés szerint több-kevesebb)

1 narancs

3 ek tej/tejszín

100 g étcsokoládé

dekorcukrok, marcipán, ételfesték a díszítéshez

édességek narancs mascarpone répa étcsokoládé görög joghurt fahéj szegfűszeg dekorcukor marcipán

Elkészítés:

Elsőként reszeld le a répát a reszelőd legkisebb lyukán.

Ezt követően a sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy közepes méretű tortaformát.

A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd öntsd hozzá az olajat is.

A liszthez add hozzá a sütőport, a fahéjat, majd az egészet szitáld a tojásos keverékhez.

Végül keverd hozzá a répát, majd adagold a tepsibe

Süsd 180 fokon kb 30 percig. Tűpróbával tudod ellenőrizni, hogy elkészült-e.

Közben a krémhez keverd össze a mascarpone-t, a görög joghurtot és az átszitált porcukrot.

A narancsot alaposan mosd meg, vágd ketté és az egyik felének reszeld bele a héját és facsard bele a levét. Jó alaposan dolgozd össze az egészet.

Ha kihűlt a torta, vágd ketté, majd töltsd meg a krémmel.

A csokit törd apróra és kezd el felolvasztani a tejjel/tejszínnel, a másik fél narancs levével és lereszelt héjával.

Kend meg vele a torta tetejét, majd díszítsd reszelt narancs héjjal, dekorcukorral, marcipánból formázott répácskákkal.

édességek narancs mascarpone répa étcsokoládé görög joghurt fahéj szegfűszeg dekorcukor marcipán

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.