Itt a június, indul a nyár. Itt az ideje tehát a sütés nélküli édességeknek is. Mi mással is kezdhetnénk a sort, mint az egyik leghíresebb, kávés finomsággal, a tiramisuval. Mivel a sok mascarpone miatt nem igazán költséghatékony, ezért én most egy kis görög joghurtot is használtam hozzá. Ez könnyedebbé is teszi, ami ebben a melegben külön öröm. A plusz gyümölcs pedig szintén segít abban, hogy nyáriasabb, üdébb desszertnek érezzük. Egyébként nettó 10 perc összedobni. Ez vállalható, nem?
Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag babapiskóta
4 adag presszó kávé
20 dkg málna
30 dkg mascarpone
1 kis doboz görög joghurt
4 ek porcukor
kakaópor
Elkészítés:
Elsőként készítsd el a krémet.
Ehhez a mascarpone-t keverd ki a joghurttal és a porcukorral.
Készíts elő egy tálat, illetve vedd elő a lefőzött kávét, a babapiskótát és a megmosott gyümölcsöt.
A babapiskóták felét egyenként forgasd meg a kávéban, de éppen csak egy pillanatra mártsd bele, nehogy elázzanak.
Sorakoztasd a tálba őket, majd kanalazd rá a krém felét.
Szórd meg egy nagy adag málnával.
Ezt követően jöhet a maradék kávéba mártott babapiskóta, majd a krém másik fele.
Végül rakd ki a süti tetejét málnával, majd szitálj rá kakaóport.
Behűtve tálald.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek