A kisebbik öcsém általános iskolás ballagására készítettem ezt a tortát. Az ünnepelt csak annyit kötött ki, hogy málnás legyen. A málnához meg mi más illene a legjobban, mint a csoki! Így a piskóta csokis lett, a krém nutellás, aztán biztos ami biztos alapon, a tetejére is került egy kis csokimáz, amit különböző fincsi édességekkel dekoráltam. Ezek után - jogosan - hihetnénk, hogy ez a torta iszonyat édes és már-már a "too much" kategória, de a - viszonylag - kevés cukor és a málna fanyarsága egyensúlyban tartja az egészet.
Ui.: Még az antitortaevő Nagymamám is azt mondta, hogy nagyon összhangban vannak az ízek. Ez aztán az igazi dícséret! :)
Hozzávalók a piskótához:
4 tojás
20 dkg vaj
20 dkg liszt
15-20 dkg cukor ízlés szerint
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
1 dl tej
Hozzávalók a krémhez és a díszítéshez:
25 dkg mascarpone
2 púpos ek nutella
20 dkg málna
10 dkg étcsoki
0/5 dl tejszín (vagy tej)
finomságok, kekszek, csokik
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, majd készíts elő egy szilikonos vagy egy sütőpapírral kibélelt, közepes méretű, kerek tortaformát.
A cukrot keverd ki a vajjal, majd egyesével add hozzá a tojások sárgáját.
A lisztet dolgozd össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáld a vajas keverékhez.
Lazítsd tejjel.
A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd forgasd óvatosan a tésztába.
Egyengesd a masszát a tortaformába, majd süsd kb. 20-25 percig. (Tűpróbával ellenőrizd.)
A krémhez a nutellát és a mascarpone-t keverd össze, majd ha kihűlt a torta, vágd ketté, majd kend meg a krémmel.
Szórd rá a málna nagy részét, majd helyezd rá a torta másik felét.
A csokit olvaszd fel a tejszínnel, majd csurgasd egyenletesen a torta tetejére.
Díszítsd különböző édességekkel és a maradék málnával a tortát.
Tipp: Szerintem jól néz ki, ha "térben" helyezkednek el a csokik, kekszek, úgyhogy érdemes 1-2 darabot beleszúrni a tortába, illetve egymásra pakolni őket.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek