A bodzaszörp sikerén felbuzdulva a hétvégén bodzakrémes süteményt sütöttem. A környékünkön ugyanis még mindig gyönyörűen virágoznak a hatalmas bokrok. Isteni az illatuk, így újra és újra megkívánjuk a - már télire eltett - szörpöt. Ráadásul kiderült, hogy Nagypapámék telkére átnyúlik a szomszéd csodaszép, érintetlen bodzája. Kénytelen voltam hát néhány virágot leszedni és egy harmadik adag szörpit készíteni. :) Jól tettem, mert szuperül ízesíti a mascarpone krémet és nagyon feldobja a legegyszerűbb piskótát is. Az eper meg már csak hab a tortán. :) 

bodza bodzaszörp piskóta édességek liszt cukor tojás mascarpone görögjoghurt joghurt citrom

Hozzávalók a piskótához: 

3 tojás

3 ek cukor

3 ek víz

3 púpos ek liszt

fél csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

1 dl bodzaszörp

25 dkg mascarpone

1 citrom

1 kis doboz görög joghurt

1 csomag habfixáló

pár szem eper

bodza bodzaszörp piskóta édességek liszt cukor tojás mascarpone görögjoghurt joghurt citrom

Elkészítés:

Elsőként süsd meg a piskótát.

Ehhez a tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd fehéredésig a cukorral. Add hozzá a vizet.

Szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet.

Verd kemény habbá a tojásfehérjét, majd óvatosan forgasd a tésztába. 

Simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd 200 fokon kb. 10 percig. 

Meleg helyen, letakarva hagyd kihűlni.

Közben a krémhez öntsd egy nagy tálba a mascarpone-t, a joghurtot, a bodzaszörpöt és a habfixálót.

Ízesítsd a citrom lereszelt héjával és néhány csepp citromlével.

Habverővel jó alaposan dolgozd össze.

Ha kihűlt a piskóta, húzd le róla a sütőpapírt, majd kend meg a krémmel. 

Az epreket mosd meg, majd szeleteld fel. Rakosgasd a krém tetejére.

Tedd néhány órára hűtőbe, hogy könnyebb legyen szeletelni. 

bodza bodzaszörp piskóta édességek liszt cukor tojás mascarpone görögjoghurt joghurt citrom

Tipp: Nekem a szörptől elég édes a krém, de ízlés szerint 1-2 ek porcukrot még bele lehet keverni. 

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.