A hétvégi sütögetésnél túl sok tejszínhabos mascarpone krémet kevertem, illetve maradt pár szem szedrem is. Nem akartam, hogy megromoljon, mert nagyon utálok feleslegesen pazarolni. Időm viszont nem volt, úgyhogy valami extra gyors édességet kellett kitalálnom, amihez elhasználhatom a fenti alapanyagokat. Ezeknek a kritériumoknak mi más is felelhetne meg, mint a pohárkrém. :) A kedvenc desszertem, mert a befektetett energia köszönő viszonyban sincs a sikerrel, ráadásul szabadon variálható az otthon lévő alapanyagok (kekszek, gyümölcsök, krém alapanyagok) szerint.
Hozzávalók 4 adaghoz:
10 dkg mascarpone
15 dkg habtejszín
3 ek porcukor
10 dkg szeder
2 db kisebb banán
kb. 15 dkg zabkeksz
Elkészítés:
A mascarpone-t keverd ki a cukorral, majd a habtejszínt verd kemény habbá.
Forgasd a habot óvatosan össze a cukros mascarpone-val.
A szedret egy lábosba kezd el melegíteni és egy villával törd kicsit össze. Én szeretem, ha maradnak benne nagyobb darabok, úgyhogy nem főzöm halálra. :)
Öntsd a szederpürét a habhoz és jó alaposan keverd össze.
Karikázd fel a banánokat, majd jöhet a rétegezés.
Vegyél elő 4 poharat és tördeld az aljukra a keksz felét.
Kanalazd rájuk a szedres krém felét, majd pakolj mindegyikre néhány karika banánt.
Ezt követően megint jöhet a keksz, majd a krém másik fele és végül a maradék banán.
Tipp: Érdemes a banánra egy kevés citromot csepegtetni, hogy ne barnuljon meg.
Ha van kedved, díszítésként tegyél 1-1 citromfű levelet a poharakba.
Át is szűrheted a szederpürét, ha zavar a szeder magja. Ez esetben először jól főzd és törd össze a gyümölcsöt, majd egy szitán keresztül préseld ki a levét.
Szeder helyett készítheted eperrel, málnával, ribizlivel, szamócával vagy akár meggyel is.
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek like-old a facebook oldalamat.
Utolsó kommentek