Először tavaly nyáron készítettem el ugyanezt a zöldfűszeres-túrós lepényt, csak akkor - ha jól emlékszem - petrezselyemmel. Ráadásul annyira megtetszett, hogy le is fotóztam és ezzel indult az "instagram karrierem". Onnan meg már csak egy szökkenés volt a blog. (Bő fél évbe tellett. XD) Szóval most visszamegyünk a kezdetek kezdetére és egy nagyon egyszerű, de annál finomabb vacsorát dobunk össze. Jó étvágyat Mindenkinek! :)
Hozzávalók:
450 g túró
3 púpos ek tejföl
1 marék bazsalikom
1 csokor snidling
1 kk só, sok őrölt bors
1 csomag leveles tészta
2 db paradicsom
10 dkg kolbász/paprikás szalámi
1 nagyobb lilahagyma
10 dkg sajt
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 190 fokra és készíts elő 1-2 sütőpapírral kibélelt tepsit.
A túrót keverd össze a tejföllel, ízesítsd sóval, borssal.
A snidlinget és a bazsalikomot aprítsd fel, majd ezt is add a túrókrémhez.
A paradicsomot, a hagymát és a kolbászt aprítsd fel, a sajtot reszeld le.
A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd vágj belőle téglalap alakú darabokat.
Kend meg mindegyiket túrókrémmel, majd oszd el rajta a paradicsomot, a hagymát és a kolbászt.
Szórd meg reszelt sajttal, majd mehet is a tepsibe.
Süsd 10 percig, majd adj neki 4 perc légkeverést, hogy megpiruljon.
Tálald salátával vagy savanyúsággal.
Ha tetszett a bejegyzés kérlek like-old a facebook oldalunkat és ha van kedved gyere insta-ra is.
Utolsó kommentek