Amióta jó idő van, egyre jobban vágyom a szabadba. Amint hazaérek, nyitom ki az ablakokat és a teraszajtót is. Munka után Gy.-vel kint kávézunk a teraszon (én inkább iszom egy hosszúlépést XD) és az étkezéseinket is "kitelepítettük" átmenetileg. Egyik első idei teraszos vacsinkra készítettem ezt a rétest, ami kinézetében kevésbe, de ízeiben 100%-ban hozta a szintet. :D Ha valami könnyű vacsira vágytok, akkor bátran süssétek meg.
Hozzávalók:
6 db réteslap
1 csomag spenót
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb hagyma
10 dkg sonka
3 ek tejföl
1 kk só, bors
2 ek olívaolaj
10 dkg vaj
1 db mozzarrella (vagy akár feta sajt)
1 felvert tojás a rétes lekenéséhez
Elkészítés:
A hagymát pucold meg, majd aprítsd fel.
A fokhagymát szintén pucold meg és törd át fokhagymanyomón.
A sonkát vágd nagyobb kockákra.
Kezdj el olívaolajat hevíteni egy lábosba, majd dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát.
Ezt követően pirítsd meg a hagymás alapon egy kicsit a sonkát is, majd keverd hozzá a spenótot.
Sózd, borsozd és főzd össze az egészet.
Ha kész, hagyd kicsit hűlni, majd keverd bele a tejfölt.
Vágd fel a mozzarellát, majd olvaszd fel a vajat.
Egy konyharuhára terítsd ki az első réteslapot és kend meg jó alaposan olvasztott vajjal. Ezt követően borítsd rá a második réteslapot, amit szintén vajazz meg, majd jöhet az utolsó réteslap és az utolsó olvasztott vajas réteg.
A rétegezett lapokon oszlasd el a spenótos krém felét, majd szórd meg a mozzarella egy részével.
A rétes két szélső oldalát hajtd rá a töltelékre, hogy kevésbé folyjon szét, majd az egészet tekerd fel.
Tedd tepsire, majd kend meg felvert tojással.
Ismételd meg ugyanezt a másik három lappal és a maradék töltelékkel.
Süsd 200 fokon kb. 20 percig, míg szép aranybarna nem lesz.
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el a facebook oldalamra.
Utolsó kommentek