Egyik szombaton Gy. megkérdezte, hogy mi lesz a vacsora. Mivel egész nap a konyhában sütöttem és amúgy sem voltam túl jól, azt válaszoltam, hogy vagy hideg vagy amit készít. :) Nem esett kétségbe, fogta magát, felmérte a hűtő tartalmát, majd eltűnt a konyhába. Nem tudtam miben mesterkedik, de az illatok nem voltak rosszak, így bizakodó voltam. Végül letette elém a tepsit és diadalittassan megkérdezte, hogy "Na akkor ezt felrakod a blogra?" Hát, lehet erre nem-et mondani?
ui.: Persze lefotózni már nem volt hajlandó és a szöveget sem akarta megírni, de kicsire nem adunk. XD
Hozzávalók:
fél kg szikkadt kenyér
10 tojás
3 dl tej
egy kevés olívaolaj
1 csomag baconszalonna
1 marék apróra vágott friss bazsalikom
2 kk só, sok őrölt bors
10 dkg sajt
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és vegyél elő egy 20x30-as mélyebb tepsit.
A bacon mindkét oldalát süsd meg, majd vágd csíkokra.
A kisült zsírt csorgasd át a tepsibe, ha kevésnek tartod locsolj még bele egy kevés olívaolajat, hogy mindenhova jusson belőle.
A tojásokat üsd fel, keverd hozzá a tejet, majd ízesítsd sóval, borssal és az apróra vágott bazsalikommal.
A kenyeret szeleteld fel, majd jöhet is a felfújt összeállítása.
A szeleteket mártogasd meg a tojásban, majd sorakoztasd a tepsibe őket.
Erre jöhet a bacon, majd megint a tojásba mártott kenyér, végül pedig reszelj rá sajtot.
Mehet is a sütőbe kb. 20 percre.
Tipp:
Mi salátával/savanyúsággal és snidlinges-joghurtos-majonézes szószal ettük. Utóbbihoz keverj össze egy kis doboz joghurtot 2 ek majonézzel és egy csokor apróra vágott snidlinggel. Sózd, borsozd és kész is a szósz. :)
Ez hatalmas adag, ráaádásul nagyon laktató. Mi 3 napig ettük, de újramelegítve is jó volt.
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek like-old a facebook oldalunkat.
Utolsó kommentek