Nagyon régóta van gofrisütőnk, de évekig csak állt a spejzban, mert nem volt hozzá jó receptünk. Aztán úgy cirka 15 éve, az általános iskolás papírgyűjtésen "kukáztam" egy fénymásolt szakácskönyvet, ami tele volt gofri receptekkel. Attól kezdve Anyukámmal elég gyakran készítettük ezt a finomságot. Egy tartalmasabb levessel tökéletes szombati ebédmenü, de mi gyakran esszük friss gyümölcsökkel reggelire is.
Hozzávalók:
2 tojás
2+1 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 ek olvasztott vaj
250 g liszt
0,5 csomag sütőpor
1 db alma
0,5 l tej
Elkészítés:
Elsőként a tojásokat válaszd szét és a fehérjét 1 ek cukorral verd kemény habbá.
A sárgáját keverd össze 2 ek cukorral, vaníliás cukorral, olvasztott vajjal és a tejjel.
Szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet.
Az almát pucold meg, majd reszeld a tésztába.
Óvatosan dolgozd bele a felvert tojásfehérjét is, de vigyázz, hogy ne törjön össze a hab.
Kend meg olajjal a gofrisütődet, majd süsd ki adagonként a gofrikat.
Tipp:
Alma helyett körtét, citromot vagy akár narancsot is használhatsz "bónuszként".
Csokikrémmel, lekvárral, pudinggal, gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy ezek mindegyikével tálald. :)
Kérlek látogass el a facebook oldalamra is.
Utolsó kommentek