Brownie receptet már hoztam Nektek, és elárulom, hogy ennek a sütinek is ugyanaz az alapja. Na, de mitől lesz a cheesecake brownie cheesecake? Naná, hogy egy plusz sajtkrémes rétegtől. De persze itt még nem állunk meg, hanem egy pillanatok alatt összedobható, szedres-ribizlis finomságot is a tetejére csorgatunk, és így lesz az igazi, higgyétek el! :) A savanykás gyümölcsök ugyanis szuperül passzolnak a "nagyoncsokis", ragacsos brownie alaphoz, a krémsajt pedig lágyítja és egyensúlyba hozza az egész sütit. Megéri kipróbálni, mert nagy sikere lesz!
Hozzávalók a brownie alaphoz:
4 tojás
20 dkg cukor
15 dkg liszt
2 ek kakaó
10-15 dkg jó minőségű étcsokoládé
20 dkg vaj
Hozzávalók a krémsajtos réteghez:
25 dkg krémsajt
1 tojás
1 kis doboz joghurt
2 ek kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
Hozzávalók a gyümölcsös díszítéshez:
20 dkg ribizli és szeder vegyesen
1-2 ek cukor
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki egy nagyobb (kb. 20x30 cm-es) tepsit sütőpapírral.
A tojást keverd ki a cukorral.
A lisztet és a kakaóport dolgozd össze, majd szitáld a tojásos-cukros keverékbe.
A csokoládét és a vajat gőz fölött olvaszd fel, majd adagold a tésztához.
A masszát öntsd a tepsibe, egyengesd el, majd jöhet a krémsajtos réteg elkészítése.
Ehhez a krémsajtot, a joghurtot, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot keverd össze, majd öntsd rá a brownie alapra.
A gyümölcsöket tedd egy pici lábosba és adj hozzá egy kevés cukrot.
Kezdd el melegíteni és egy villával törd őket kicsit össze, hogy levet engedjenek.
Kanalazd a szedres-ribizlis szószt a sajtkrémes rétegre és egy villával húzogasd össze a sajtkrémmel, hogy szép márványos legyen a brownie teteje.
Tedd a sütőbe és süsd kb. 45 percig.
Tipp: Eperrel, málnával, szamócával is működik, de akár cseresznyével vagy meggyel is ki lehet próbálni. Tuti a siker.
Ha esetleg zavarnak a gyümölcsök apróbb magjai, akkor teljesen főzd össze az egészet, majd szűrd le.
Ha van kedvetek gyertek fb-ra és instagramra is!
Utolsó kommentek