Múlt hétvégén gyönyörű idő volt, így mindenképp valami fincsi, könnyű, nyári süteményt szerettem volna sütni. Olyat, ami gyorsan elkészül, tehát nem kell órákat a konyhában töltenem, illetve fel tudom használni hozzá a nyaralónkban termett, még tavaly eltett gyümölcsöket. (Már nagyon fogy a készlet, de azért vésztartalék még akad. :D) A választásom végül az egyik kedvenc pite receptemre esett, amit azért szeretek nagyon, mert kedvem szerint variálhatom a gyümölcsökkel, illetve az egyéb ízesítőkkel. Hiába ugyanaz az alap, a végeredmény mindig más lesz. Készítettem már csokis-meggyeset, epres-mandulásat, fahéjas-szilvásat, de most egy barackos-málnás ízkombinációval próbálkoztam. 

pite barack málna édességek vanília citrom

Hozzávalók:

3 tojás

20 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

30 dkg tejföl

1 citrom leve 

30 dkg liszt

1 csomag sütőpor

kb. 20 dkg sárgabarack

kb. 10 dkg málna

pite barack málna édességek vanília citrom

Elkészítés:

Elsőként a barackokat vágd cikkekre, majd a sütőt melegítsd elő 180 fokra.

A tojásokat keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral, és add hozzá a tejfölt.

Facsard bele a citrom levét is.

A lisztet keverd össze a sütőporral és ezt is szórd a tésztához.

Öntsd a tésztát a sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy szilikonos formába.

Rakd ki a tetejét a cikkekre vágott barackkal és szórd meg málnával.

Süsd kb. 25 percet.


pite barack málna édességek vanília citrom

Én ezt az adag tésztát egy 25 cm átmérőjű piteformába és egy kisebb tepsibe sütöttem.

A facebook oldalam eléréséhez kattintsatok ide