Múlt hétvégén gyönyörű idő volt, így mindenképp valami fincsi, könnyű, nyári süteményt szerettem volna sütni. Olyat, ami gyorsan elkészül, tehát nem kell órákat a konyhában töltenem, illetve fel tudom használni hozzá a nyaralónkban termett, még tavaly eltett gyümölcsöket. (Már nagyon fogy a készlet, de azért vésztartalék még akad. :D) A választásom végül az egyik kedvenc pite receptemre esett, amit azért szeretek nagyon, mert kedvem szerint variálhatom a gyümölcsökkel, illetve az egyéb ízesítőkkel. Hiába ugyanaz az alap, a végeredmény mindig más lesz. Készítettem már csokis-meggyeset, epres-mandulásat, fahéjas-szilvásat, de most egy barackos-málnás ízkombinációval próbálkoztam.
Hozzávalók:
3 tojás
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg tejföl
1 citrom leve
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
kb. 20 dkg sárgabarack
kb. 10 dkg málna
Elkészítés:
Elsőként a barackokat vágd cikkekre, majd a sütőt melegítsd elő 180 fokra.
A tojásokat keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral, és add hozzá a tejfölt.
Facsard bele a citrom levét is.
A lisztet keverd össze a sütőporral és ezt is szórd a tésztához.
Öntsd a tésztát a sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy szilikonos formába.
Rakd ki a tetejét a cikkekre vágott barackkal és szórd meg málnával.
Süsd kb. 25 percet.
Én ezt az adag tésztát egy 25 cm átmérőjű piteformába és egy kisebb tepsibe sütöttem.
A facebook oldalam eléréséhez kattintsatok ide.
Utolsó kommentek