Itt az igazi nyár és egyre olcsóbban lehet kapni a piacokon és a boltokban a cukkinit és a padlizsánt. Ilyenkor persze mindig elcsábulok és összevásárolok mindenféle friss zöldséget. Ehhez persze hozzájön a hazai eresztés is, így bőven van miből válogatnom. A következő receptben a cukkini a főszereplő, de helyet kap mellette a lédús paradicsom, a házi fejessaláta és a sok illatos fűszernövény is. Azért helyre kell rakni a hús-zöldség egyensúlyt, így Gy. kedvéért a csirke mellé került egy kis Papa-féle szalonna is. :)

cukkini paradicsom bazsalikom snidling petrezselyem csirkemell szalonna olaj zöldfűszer fincsi ebédek saláta paradicsomszósz

Hozzávalók: 

1 nagy cukkini (vagy 2 közepes)

20 dkg csirkemell

1 db hagyma

5 dkg szalonna 

1 nagy csokor zöldfűszer, akár vegyesen (nálam petrezselyem, bazsalikom, snidling)

1 db paradicsom

1 kis doboz konzerv paradicsomszósz

1 kk só, sok őrölt bors

10 dkg reszelt sajt

egy kevés olaj

Elkészítés:

cukkini paradicsom bazsalikom snidling petrezselyem csirkemell szalonna olaj zöldfűszer fincsi ebédek saláta paradicsomszósz

A cukkiniket mosd meg, vágd félbe és kapard ki egy kanál segítségével a belsejüket.  Ezt aprítsd is össze. 

A húst vágd nagyon apró kockákra, de persze az is jó, ha ledarálod.

A szalonnát és a hagymát szintén aprítsd fel, majd egy serpenyőben kezdd el pirítani őket.

Add hozzá a húst is, majd miután kifehérdett jöhet hozzá a cukkini belseje is.

Öntsd nyakon paradicsomszósszal, majd vágj kockákra egy nagyobb paradicsomot és ezt is add az előzőekhez.

Ízesítsd sóval, borssal ill. a felaprított zöldfűszerekkel. Főzd kb. 10 percig.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy nagyobb tepsit.

Önts bele egy kevés olajat, majd rakosgasd bele a kivájt cukkiniket.

Adagold a tölteléket a cukkinikbe, majd takard le alufóliával és süsd 20 percig.

Reszelj rá sajtot, majd süsd további 20 percig, hogy a sajt ráolvadjon a tetejére és, hogy megpiruljon egy kicsit a cukkini és a töltelék. 

cukkini paradicsom bazsalikom snidling petrezselyem csirkemell szalonna olaj zöldfűszer fincsi ebédek saláta paradicsomszósz

Tipp: Én friss fejes salátával és fokhagymás-kefíres öntettel kínáltam!

Gyertek fb-ra és instagram-ra is.