Itt az igazi nyár és egyre olcsóbban lehet kapni a piacokon és a boltokban a cukkinit és a padlizsánt. Ilyenkor persze mindig elcsábulok és összevásárolok mindenféle friss zöldséget. Ehhez persze hozzájön a hazai eresztés is, így bőven van miből válogatnom. A következő receptben a cukkini a főszereplő, de helyet kap mellette a lédús paradicsom, a házi fejessaláta és a sok illatos fűszernövény is. Azért helyre kell rakni a hús-zöldség egyensúlyt, így Gy. kedvéért a csirke mellé került egy kis Papa-féle szalonna is. :)
Hozzávalók:
1 nagy cukkini (vagy 2 közepes)
20 dkg csirkemell
1 db hagyma
5 dkg szalonna
1 nagy csokor zöldfűszer, akár vegyesen (nálam petrezselyem, bazsalikom, snidling)
1 db paradicsom
1 kis doboz konzerv paradicsomszósz
1 kk só, sok őrölt bors
10 dkg reszelt sajt
egy kevés olaj
Elkészítés:
A cukkiniket mosd meg, vágd félbe és kapard ki egy kanál segítségével a belsejüket. Ezt aprítsd is össze.
A húst vágd nagyon apró kockákra, de persze az is jó, ha ledarálod.
A szalonnát és a hagymát szintén aprítsd fel, majd egy serpenyőben kezdd el pirítani őket.
Add hozzá a húst is, majd miután kifehérdett jöhet hozzá a cukkini belseje is.
Öntsd nyakon paradicsomszósszal, majd vágj kockákra egy nagyobb paradicsomot és ezt is add az előzőekhez.
Ízesítsd sóval, borssal ill. a felaprított zöldfűszerekkel. Főzd kb. 10 percig.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy nagyobb tepsit.
Önts bele egy kevés olajat, majd rakosgasd bele a kivájt cukkiniket.
Adagold a tölteléket a cukkinikbe, majd takard le alufóliával és süsd 20 percig.
Reszelj rá sajtot, majd süsd további 20 percig, hogy a sajt ráolvadjon a tetejére és, hogy megpiruljon egy kicsit a cukkini és a töltelék.
Tipp: Én friss fejes salátával és fokhagymás-kefíres öntettel kínáltam!
Gyertek fb-ra és instagram-ra is.
Utolsó kommentek