Már közel 4 éve lakunk együtt, de minden tavasszal visszatérő harc, hogy a teraszra milyen (és főleg mennyi) virágot, zöldséget, gyümölcsöt ültessünk. Igeeen, nálunk nem csak muskátli van ám, hanem a Férj kb. tangazdaságot működtet. Pontosabban szeretne működtetni, mert azért én nem annyira élvezem, hogy a nyakamba lóg evés közbe a paradicsom, illetve a szárítót sem lehet teljes egészében kihasználni, mert nem fér el a sok növénytől. Idén - a bevett muskátlin és különböző virágokon kívül - terem borsó, eper, snidling, bazsalikom, citromfű, kék paradicsom, koktélparadicsom, petrezselyem, menta, chili paprika a 1,5x4 méteres erkélyen. Persze azt azért nem bánom, amikor a friss fűszernövényekért csak az erkélyig kell kimenni. :)  

tócsni cukkini krumpli petrezselyem snidling menta rohanós vacsorák

Hozzávalók a tócsnihoz:

2 közepes méretű cukkini

4 kisebb krumpli (a Férj miatt)

4 tojás

1 nagy csokor petrezselyem

1 csokor snidling

2 csapott ek só

kb 25 dkg liszt

sok őrölt bors

3 dl olaj a sütéshez

Hozzávalók a tzatzikihez:

1 db kígyóuborka

3 dl görög joghurt

1 kk só

őrölt bors

2-3 gerezd fokhagyma

fél citrom leve

egy kevés friss menta

tócsni cukkini krumpli petrezselyem snidling menta rohanós vacsorák

A tócsni elkészítése:

A krumplit hámozd meg, majd reszeld le a cukkinivel együtt.

Sózd be és hagyd állni kb. fél órát, hogy levet eresszen. 

Közbe vágd össze a petrezselymet és a snidlinget, a tojásokat pedig verd fel.

Nyomkodd ki a zöldség levét, majd add hozzá a fűszernövényeket, a tojást és őrölj rá borsot.

Adagold hozzá a lisztet és jó alaposan keverd össze.

Forró olajba adagolj 1-1 evőkanálnyi mennyiséget a tésztából és süsd néhány percig mindkét oldalát, hogy aranybarna legyen. 

tócsni cukkini krumpli petrezselyem snidling menta rohanós vacsorák

A tzatziki elkészítése:

Az uborkát reszeld le (ha már úgyis belejöttél a cukkinál és a krumplinál), majd sózd be.

Kb. 20 perc múlva nyomkodd ki az uborka levét, majd keverd hozzá a joghurtot, törd bele a fokhagymát és borsozd meg.

Ha van kedved még facsarhatsz hozzá egy kevés citromlevet vagy szórhatsz bele apróra vágott mentát. Mindkettő nagyon feldobja az ízét.

Tipp: Az első adag tészta kisütése után, érdemes megkóstolni a tócsnit, mert a mi ízlésünk szerint sótlan volt. Ilyenkor még könnyen utána lehet ízesíteni. 

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.