A karácsonyi diós, barackos rugelach sikerén felbuzdulva el szerettem volna készíteni ennek a finomságnak a húsvéti verzióját is. A krémsajtos tésztába így mi más lehetne a töltelék, mint egy kevés torma és sonka. :) Kicsit ugyan féltem, hogy a torma miatt nem nyeri majd el a tetszésünket, de azt kell, hogy mondjam, hogy isteni lett. Tény, hogy nem túl hagyományos az ízvilág, de szerintem egy próbát mindenképp megér. Ráadásul a locsolók is tuti értékelni fogják, ha nem a 100. sajtos pogácsával kínáljuk meg őket, hanem valami különlegesebbel.
Hozzávalók:
200 g vaj
200 g krémsajt
250 g liszt (+ egy kevés a nyújtáshoz)
1 kk só
1 tojás a lekenéshez
10 dkg sajt
10 dkg sonka
kb. fél üveg torma
Elkészítés:
A puha vajat, a krémsajtot, a sót, és a lisztet dolgozd össze egy nagy tálban. Elég ragacsos tésztát kapsz, de nem kell megijedni, ilyennek kell lennie.
Tedd hűtőbe minimum 1-2 órára, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
A sajtot reszeld le, a sonkát felezd, vagy harmadold el, és készítsd elő a tormát is.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A tésztát felezd el, és nyújtsd ki kör alakúra egy bőven lisztezett deszkán.
Vágd kb. 12 cikkelyre, mintha pizzát szeletelnél.
Mindegyiket kend meg tormával, de vigyázz, hogy ha nagyon erős, ne tegyél rá túl sokat.
Helyezd el a sonka darabokat is, majd szórd meg a cikkelyeket reszelt sajttal.
A hosszabbik oldaluknál kezdve tekerd fel a kiflicskéket, majd pakold át őket a tepsire.
Kend meg őket felvert tojással, és szórj rájuk reszelt sajtot.
Süsd 180 fokon kb. 20 percig a finomságokat.
A másik adag tésztával is ugyanígy járj el.
Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
További húsvéti recepteket itt találsz:
Húsvéti kekszek készítése gyerekekkel
Utolsó kommentek