Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Magyaros lepények

Szinte mindig van a mélyhűtőnkben 1-2 csomag leveles tészta, mert segítségével pillanatok alatt jó kis vacsit tudok összedobni kettőnknek. A legjobb benne, hogy nem is kellenek hozzá flancos alapanyagok, hiszen a legegyszerűbb, egy alap háztartásban is bármikor megtalálható hozzávalókból is szuper ételek készülhetnek. Az alábbi receptben is tényleg csak ilyan alapélelmiszerek szerepelnek, de persze akkor sem szabad megijedni, ha például kolbász helyett "csak" sonka van otthon. Nyugodtan variálhatjátok kedvetek szerint a hozzávalókat, tuti kellemes kombinációk fognak születni! 

sajt kolbász paradicsom hagyma leveles tészta paprika tejföl rohanós vacsorák

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

20 dkg tejföl

1 nagyobb hagyma

10 dkg kolbász

2 szem paradicsom

esetleg zöld erőspaprika

5-10 dkg sajt

kevés liszt a nyújtáshoz

sajt kolbász paradicsom hagyma leveles tészta paprika tejföl rohanós vacsorák

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, majd az erőspaprikával és a kolbásszal együtt karikázd fel.

A paradicsomot szintén szeleteld fel.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra, majd készíts elő egy sütőpapírral kibélelt tepsit.

A leveles tésztát nyújt ki, majd óvatosan húzd át a tésztát a tepsire.

Kend meg az egészet tejföllel, majd szórd rá a feltéteket.

Én külön szórtam még rá egy kevés borsot és zöldfűszert is.

Reszelj rá sajtot, majd mehet az egész a sütőbe.

Süsd kb. 15 percig, míg a tészta kicsit megpirul, a sajt pedig ráolvad a lepényre.

sajt kolbász paradicsom hagyma leveles tészta paprika tejföl rohanós vacsorák

Tálald savanyúsággal vagy friss salátával.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Sajtkrémes töltött burgonya

Csütörtök felé már elfogy a hétvégéről maradt főtt étel, ezért kell valami gyors utánpótlás, ha meleg kajcsit szeretnénk vacsorára. Egyik este nagy kínban voltam, hogy mégis mi legyen (alig volt valami a hűtőben, be kellett volna már vásárolnunk), de csak nem jött az ihlet. Végül a töltött krumpli mellett döntöttem és mivel későn értünk haza, éhesek voltunk, rögtön neki is álltunk mindketten. Kaja a sütőben, asztal megterítve, saláta kész, minden adott volt, hogy amint megsül az étel, rá is vessük magunkat. Persze ez így túl szép lett volna, mert a sütési idő vége felé elment az áram a társasházban...Ott ültünk full sötétben, de az igazi "tragédia" akkor következett be, mikor rájöttem, hogy basszus, a sütő is elektromos, így a kajcsinak egy időre búcsút mondhatok. :D Hát nem mondom, hogy nem voltam szomorú, hiszen nem lehetett tudni, hogy pontosan mi is a probléma, illetve mennyi idő lesz, míg minden újra helyreáll, de Gy. gyorsan intézkedett és szerencsére viszonylag hamar megjavították a hálózatot. Végül a krumplik is megsültek, így nem maradtunk éhen sem. :)

krumpli sajtkrém sonka kukorica újhagyma póréhagyma sajt rohanós vacsorák

Hozzávalók:

6 nagyobb szem krumpli

1 tubus natúr sajtkrém

3-4 szál újhagyma  vagy egy kis darab póréhagyma

10 dkg sonka

1 db kukorica konzerv

1+1 kk só

1 kk bors

5 dkg reszelt sajt

pici olaj

krumpli sajtkrém sonka kukorica újhagyma póréhagyma sajt rohanós vacsorák

Elkészítés:

A krumplit tedd fel sós vízben főni.

Közben a hagymát karikázd fel, a sonkát vágd kockákra.

Keverd össze az előbbieket a sajtkrémmel és a kukoricával, majd ízesítsd sóval, borssal.

Egy közepes méretű tepsibe locsolj egy kevés olajat, majd melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

A megfőtt krumplit pucold meg, majd vágd ketté.

Mindegyiknak kanalazd ki a belsejét és ültesd őket a tepsibe.

A felesleges krumplit keverd a sajtkrémes egyveleghez, majd adagold a krumplikba.

Letakarva süsd kb. 20 percig, majd reszelj rá sajtot és fedő nélkül piríts további 10 percet.

Kínáld savanyúsággal vagy friss salátával.

krumpli sajtkrém sonka kukorica újhagyma póréhagyma sajt rohanós vacsorák

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Irdalt burgonya finomságokkal töltve

A következő ételt ismét a "szükség hozta", mert nyaralás előtt már nem szerettem volna új dolgokat vásárolni, hiszen ki kellett üríteni a hűtőt. Egyébként rettenetesen utálom, ha valami megromlik, így nagyon próbálok odafigyelni arra, hogy mindent felhasználjunk időben. Volt még otthon néhány szem burgonya, úgyhogy körbe néztem a hűtőben is, hogy ott milyen alapanyagok lapulnak. Találtam mozzarellát és egy darabka kolbászt, amit paradicsommal, hagymával és a kis "fűszeres kertemben" (értsd: a társasházi teraszon) szedett bazsalikom levelekkel turbóztam. Nem is gondoltam volna, de egy kis salátával szuper vacsi lett belőle.

krumpli hagyma paradicsom mozzarella kolbász bazsalikom rohanós vacsorák

Hozzávalók:

6-8 szem közepes krumpli

4-5 szem kisebb paradicsom

5 dkg kolbász

1 db mozzarella

1 csokor bazsalikom

1 kisebb fej lilahagyma

olívaolaj

1 kk só

krumpli hagyma paradicsom mozzarella kolbász bazsalikom rohanós vacsorák

Elkészítés:

A krumplit alaposan sikáld meg és sós vízben héjastul főzd elő.

A lilahagymát pucold meg, majd karikázd fel a mozzarellával, paradicsommal és a kolbásszal együtt.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra, majd locsolj egy kevés olívaolajat egy tepsibe.

A félig megfőtt krumplikat hagyd kicsit hűlni, majd egy éles késsel irdald be őket kb. 3 milliméterenként, úgy, hogy az alja egybe maradjon.

A zsebecskéket töltsd meg tetszőleges sorrendben a felvágott paradicsommal, hagymával, kolbásszal, mozzarellával, majd dugdoss bele néhány bazsalikom levelet is.

Tedd a töltött krumplikat a tepsibe, majd süsd lefedve kb. 15 percig,  majd fedő nélkül még 5-10 percet, hogy a burgonya megpiruljon egy kicsit.

Tálald friss salátával és joghurtos öntettel.

krumpli hagyma paradicsom mozzarella kolbász bazsalikom rohanós vacsorák

Tipp: Ha több időd van, nem muszáj a krumplit előfőznöd, beirdalhatod nyersen is és sütheted az egészet a sütőben. Ebben az esetben közel 1 óra lesz a sütési időd.

Természetesen a tölteléknek szánt finomságokat is kedv szerint variálhatod. Fincsi sonkák, bacon vagy extrább sajtok is jó szolgálatot tehetnek ilyenkor. :)

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Bazsalikomos-csirkés tésztasaláta

A nyári időszakban, mikor a család nagyobbik része nyaral, Nagymamám "munka" nélkül marad, hiszen Nagypapámon kívül nincs kinek főznie. Ember nem érti mért, de ő ezt nem pihenésnek, hanem tragédiának éli meg. :)

A minap felhívott, hogy van-e kajánk. Mondtam, hogy igen, hiszen már csak a blog révén is "kénytelen vagyok" főzni. Ilyenkor már hallom a hangján a csalódottságot, hogy kimarad egy nap az évben, amikor nem láthatja el a fél rokonságot elemózsiával. Kezdődik a biznisz, hogy nagyon finom, grillpipi, Dórika, a kedvenced (egyébként bármit főz, az a kedvencem) és jó az, ha másnap eszitek meg, nem romlik meg ennyi idő alatt. Én persze ilyenkor nem akarom megbántani, de azt sem akarom, hogy miattunk fáradjon. (Persze azt kéne megérteni, hogy neki ez nem fáradtság, hiszen azt élvezi, hogy gondoskodhat rólunk.)

Megtanácskozzuk, hogy jöhet a grillpipi, elfogy az. Mondja Mama, hogy oké, küldi, de csináljon-e köretet?  Rávágom, hogy azt már végképp nem kell, ne fáradjon, majd én összedobok valamit. Hallgatás a telefon másik oldalán, a 3. világháború kitörni készül...végül Mama csak annyit kérdez, hogy van-e krumplim? Mondom, hát persze!

Nyilván nem volt...lett belőle tésztasali! :D

mozzarella paradicsom tészta penne olívabogyó olívaolaj grillcsirke csirke csirkemell lilahagyma bazsalikom tésztasaláta rohanós vacsorák

Hozzávalók:

500 g penne tészta (lehet teljes kiörlésű)

1 db mozzarella

10 szem kicsi tojásparadicsom

200 g olívabogyó

1 közepes fej lilahagyma

1 marék bazsalikomlevél

1 grillcsirke melle/egyéb részeiről lecsipegetett husi

só, bors

olívaolaj

1 citrom leve

mozzarella paradicsom tészta penne olívabogyó olívaolaj grillcsirke csirke csirkemell lilahagyma bazsalikom tésztasaláta rohanós vacsorák

Elkészítés:

A tésztát sós vízben főzd meg, majd szűrd le és hagyd kihűlni.

A hagymát, a mozzarellát, a grillpipit vágd kis kockákra, a paradicsomot cikkelyekre.

Add az egészet a tésztához, majd tépkedj rá bazsalikom leveleket és keverd hozzá az olajbogyót is.

Locsold meg olívaolajjal, majd facsard rá a citrom levét is.

Sózd, borsozd, végül jó alaposan keverd össze az egészet.

Tálalásig tartsd lefedve, hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.

mozzarella paradicsom tészta penne olívabogyó olívaolaj grillcsirke csirke csirkemell lilahagyma bazsalikom tésztasaláta rohanós vacsorák

Tipp: Én kis kockákra vágtam a husit és a mozzarellát is, de ha gyorsítani szeretnétek a folyamaton, akkor akár kézzel is széttépkedhetitek.

Gyertek fb-ra és instagram-ra is. 

0 Tovább

Blogkóstoló 30. Mediterrán serpenyős lepény

Ismét jelentkeztem a Blogkóstoló aktuális, jubileumi fordulójára, ahol a párom Edit, a Kertkonyha blog háziasszonya lett. Imádtam nézelődni Edit blogján, a képei egyből magával ragadtak. Azonnal elkezdtem rákattingatni a szimpatikus a receptekre, de elárulom, hogy nem volt egyszerű választani. Egyrészt azért, mert annyi minden tetszett, másrészt azért, mert egy vegetáriánus-vegán blogról van szó, ami az én ízlésemnek ugyan tökéletesen megfelel, de Gy.-t azért nehezebb meggyőzni. Egyik forró, nyári este ezzel a finomsággal vártam. A lepény abszolút elnyerte a tetszését és egy szót sem szólt, hogy "Asszony, hol a hús?", úgyhogy én ezt 100% sikernek könyvelem el. Próbáljátok ki Ti is! :)

blogkóstoló lepény rohanós vacsorák olívaolaj spenót fokhagyma paradicsom vöröshagyma menta petrezselyem sajt citrom

Hozzávalók a tésztához:

300 g liszt (nálam fele sima, fele teljes kiörlésű)

2 dl víz

1/2 tk sütőpor

1/2 tk szárított élesztő

1 teáskanál só

3 ek olívaolaj

Hozzávalók a töltelékhez:

150 g spenót

2 gerezd fokhagyma

1 kisebb vöröshagyma

kis csokor petrezselyem

kis marék mentalevél

1 evőkanál citromlé

1 paradicsom

5 dkg reszelt sajt

só, bors

blogkóstoló lepény rohanós vacsorák olívaolaj spenót fokhagyma paradicsom vöröshagyma menta petrezselyem sajt citrom

Elkészítés:

A lisztet, a sót, a sütőport és az élesztőt keverd össze az olívaolajjal, majd óvatosan adagold hozzá a vizet is, és jól dolgozd össze az egészet. Ha gondolod, használhatod a robotgép dagasztókarját.

Meleg helyen, letakarva keleszd, míg a töltelék elkészül.

A hagymát aprítsd fel, majd egy kevés olívaolajon kezd el párolni. Törd bele a fokhagymát, majd jöhetnek rá a csíkokra vágott spenót levelek is.

Ízesítsd az apróra vágott zöldfűszerekkel, sóval, borssal és a citromlével.

Párold a hagymás-spenótos-zöldfűszeres egyveleget, míg kicsit össze nem esik az egész.

A paradicsomot vágd vékony szeletekre, a sajtot reszeld le.

A tésztát oszd 4 egyenlő részre, majd nyújtsd mindegyiket korong alakúra.

Hevíts egy kevés olívaolajat egy nagyobb serpenyőbe, majd helyezd bele az első tésztakorongot.

Adagold rá a töltelék felét, majd pakolj rá néhány szelet paradicsomot és szórd meg reszelt sajttal. Jöhet a töltelék tetejére a második tésztakorong. Nyomkodd kicsit össze a széleknél, majd süsd néhány perc alatt a lepény mindkét oldalát aranybarnára.

Ismételd meg a másik adag tésztakoronggal és töltelékkel.

blogkóstoló lepény rohanós vacsorák olívaolaj spenót fokhagyma paradicsom vöröshagyma menta petrezselyem sajt citrom

Tipp:

Tálald friss salátával és mártogatóssal. Például salsa szósszal vagy egy joghurtos-fokhagymás-zöldfűszeres öntettel, esetleg mentás tzatzikivel.

Ui: A történethez hozzá tartozik, hogy Gy. azóta elkészítette a saját verzióját, amit "Gyilkosnak" nevezett el. Házi csípős paprikás szalámit, jó sok friss chili paprikát, egy marék bazsalikomot, szeletekre vágott paradicsomot és reszelt sajtot sütött össze a lepényben...menthetetlen! :)

Gyertek fb-ra és instagram-ra is. 

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek