A következő ételt ismét a "szükség hozta", mert nyaralás előtt már nem szerettem volna új dolgokat vásárolni, hiszen ki kellett üríteni a hűtőt. Egyébként rettenetesen utálom, ha valami megromlik, így nagyon próbálok odafigyelni arra, hogy mindent felhasználjunk időben. Volt még otthon néhány szem burgonya, úgyhogy körbe néztem a hűtőben is, hogy ott milyen alapanyagok lapulnak. Találtam mozzarellát és egy darabka kolbászt, amit paradicsommal, hagymával és a kis "fűszeres kertemben" (értsd: a társasházi teraszon) szedett bazsalikom levelekkel turbóztam. Nem is gondoltam volna, de egy kis salátával szuper vacsi lett belőle.
Hozzávalók:
6-8 szem közepes krumpli
4-5 szem kisebb paradicsom
5 dkg kolbász
1 db mozzarella
1 csokor bazsalikom
1 kisebb fej lilahagyma
olívaolaj
1 kk só
Elkészítés:
A krumplit alaposan sikáld meg és sós vízben héjastul főzd elő.
A lilahagymát pucold meg, majd karikázd fel a mozzarellával, paradicsommal és a kolbásszal együtt.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra, majd locsolj egy kevés olívaolajat egy tepsibe.
A félig megfőtt krumplikat hagyd kicsit hűlni, majd egy éles késsel irdald be őket kb. 3 milliméterenként, úgy, hogy az alja egybe maradjon.
A zsebecskéket töltsd meg tetszőleges sorrendben a felvágott paradicsommal, hagymával, kolbásszal, mozzarellával, majd dugdoss bele néhány bazsalikom levelet is.
Tedd a töltött krumplikat a tepsibe, majd süsd lefedve kb. 15 percig, majd fedő nélkül még 5-10 percet, hogy a burgonya megpiruljon egy kicsit.
Tálald friss salátával és joghurtos öntettel.
Tipp: Ha több időd van, nem muszáj a krumplit előfőznöd, beirdalhatod nyersen is és sütheted az egészet a sütőben. Ebben az esetben közel 1 óra lesz a sütési időd.
Természetesen a tölteléknek szánt finomságokat is kedv szerint variálhatod. Fincsi sonkák, bacon vagy extrább sajtok is jó szolgálatot tehetnek ilyenkor. :)
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek