Szinte mindig van a mélyhűtőnkben 1-2 csomag leveles tészta, mert segítségével pillanatok alatt jó kis vacsit tudok összedobni kettőnknek. A legjobb benne, hogy nem is kellenek hozzá flancos alapanyagok, hiszen a legegyszerűbb, egy alap háztartásban is bármikor megtalálható hozzávalókból is szuper ételek készülhetnek. Az alábbi receptben is tényleg csak ilyan alapélelmiszerek szerepelnek, de persze akkor sem szabad megijedni, ha például kolbász helyett "csak" sonka van otthon. Nyugodtan variálhatjátok kedvetek szerint a hozzávalókat, tuti kellemes kombinációk fognak születni!
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
20 dkg tejföl
1 nagyobb hagyma
10 dkg kolbász
2 szem paradicsom
esetleg zöld erőspaprika
5-10 dkg sajt
kevés liszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A hagymát pucold meg, majd az erőspaprikával és a kolbásszal együtt karikázd fel.
A paradicsomot szintén szeleteld fel.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra, majd készíts elő egy sütőpapírral kibélelt tepsit.
A leveles tésztát nyújt ki, majd óvatosan húzd át a tésztát a tepsire.
Kend meg az egészet tejföllel, majd szórd rá a feltéteket.
Én külön szórtam még rá egy kevés borsot és zöldfűszert is.
Reszelj rá sajtot, majd mehet az egész a sütőbe.
Süsd kb. 15 percig, míg a tészta kicsit megpirul, a sajt pedig ráolvad a lepényre.
Tálald savanyúsággal vagy friss salátával.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek