Néha fillérekért (konkrétan 30 forintért) találok az egyik nagyobb áruházban leárazott réteslapokat. Ilyenkor mindig veszek néhány csomaggal, aztán persze meg vagyok lőve, hogy mit is készítsek hirtelen belőle. Szerencsére nyáron, amikor sorra érnek a fincsi gyümölcsök, nem kell sokat gondolkodni, mert csak ránéz az ember a választékra és már tudja is, hogy milyen tölteléket készítsen. A sort most egy túrós-epres rétessel kezdem, de ígérem, bőven lesz még folytatás. :)
Hozzávalók:
1 csomag (6-8 db) réteslap
250 g túró
250 g eper
3 ek tejföl
3 ek porcukor
10 dkg olvasztott vaj
1 felvert tojás a rétes lekenéséhez
mandulapehely
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy nagy tepsit.
A túrót keverd össze a porcukorral és a tejföllel.
Az epret vágd kisebb darabokra, de - ha gondolod - előtte tegyél félre 1-2 gyönyörű szemet a tálaláshoz.
A vajat olvaszd fel.
Teríts ki egy konyharuhát, majd tedd rá az első réteslapot. Kend meg jó alaposan olvasztott vajjal, majd helyezd rá a második lapot, majd megint a vaj, végül az utolsó réteslap következik.
Kend meg a túrós keverék felével, majd szórd rá az aprított eper egy részét.
A rövidebbik oldalánál hajtsd be, hogy nehogy kifolyjon a töltelék, majd a konyharuha segítségével a hosszabbik oldala mentén szorosan tekerd fel az egészet.
Helyezd át a rétest a tepsibe, majd kend meg felvert tojással és szórj rá mandulapelyheket.
Ismételd meg ugyanezt a másik 3 réteslappal, maradék túrókrémmel és eperrel.
Süsd kb. 20 percig, amíg szép barna nem lesz.
Tipp: Magában is csoda finom, de én fagyival és friss eperrel tálaltam.
Ha tetszett a bejegyzés kérlek like-old a facebook oldalunkat és ha van kedved gyere insta-ra is.
ui.: A recept egyébként a VKF (Vigyázz! Kész! Főzz!) 78. fordulójára készült, melynek témája "A tavasz zöldségei-gyümölcsei-virágai".
Utolsó kommentek