Hétköznap esténként mindig gondba vagyok, hogy mi az az étel, ami ultragyorsan, minimális erőbefektetéssel elkészül, ráadásul van is hozzá otthon minden. A következő sós rétes megfelel minden "gyorsvacsis" követelményemnek, úgy, hogy bátran próbáljátok ki!
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap (8 lap)
- 1 nagyobb hagyma
- 10 dkg sonka (Lehet kolbász vagy szalámi is akár)
- 1 db kukorica konzerv
- 3 dl tejföl
- 10 dkg sajt
- 1 db tojássárgája
- só, bors
- olvasztott vaj
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.
A hagymát és a sonkát vágd kisebb darabokra, majd keverd össze a tejföllel és a kukoricával. Sózd, borsozd.
4 réteslapot rétegezz egymásra, úgy, hogy minden réteget külön-külön megkensz olvasztott vajjal. (A legfelsőt is!)
A sonkás töltelék felét halmozd a réteslapokra, úgy, hogy a szélein 3-3 cm maradjon üresen. Reszelj rá sajtot.
Tekerd fel a rétest hosszában, majd hajtogasd alá a széleket, hogy ne folyjon ki a töltelék, végül helyezd át a tepsire.
Ismételd meg a fentieket a másik 4 réteslappal és maradék töltelékkel.
A feltekert réteseid tetejét kend meg tojássárgájával, majd süsd 180 fokon kb. 25-30 percig. Én az utoló 5 percben adtam neki egy kis légkeverést. :)
Jó étvágyat a vacsihoz!
Ez meg itt a fb oldalam! :)
Utolsó kommentek