Így menekült meg egy lejárós ricotta és egy kibontott barack befőtt a sanyarú kidobástól! És milyen jól tettem, hogy "megmentettem" őket, mert pillanatok alatt - és nem mellesleg viszonylag egyszerűen - jó kis desszertet varázsoltam belőlük. A barack ráadásul kicsit visszahozta a nyári ízeket a konyhámba, így még jobban esett mindenkinek ez a "fincsa" rétes. Persze ha épp nem áll otthon tömött sorokban a barack, akkor használjatok nyugodtan ti is befőttet vagy más gyümölcsöt hozzá. Szuper lesz így is, de persze szezonban frissből az igazi. :)
Hozzávalók:
1 csomag réteslap (6-8 réteslap)
250 g ricotta vagy esetleg túró
3 db őszibarack vagy barack befőtt
2 ek porcukor
2 ek görög joghurt
1 kk fahéj
1 tojás
olvasztott vaj
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy nagy tepsit.
A ricotta-t keverd ki jó alaposan a joghurttal, a fahéjjal és a porcukorral. Ha nem találod elég édesnek, még adhatsz hozzá egy kevés cukrot.
A barackot vágd kisebb kockákra, majd ezt is dolgozd el a krémbe.
A vajat olvaszd fel.
Teríts ki egy konyharuhát, majd tedd rá az első réteslapot. Kend meg jó alaposan olvasztott vajjal, majd helyezd rá a második lapot, majd megint a vaj, végül az utolsó réteslap következik. (Ha 8 réteslap van a csomagban, akkor egy réteshez használhatsz akár 4-et is.)
Oszd el rajta a barackos ricotta felét.
A rövidebbik oldalánál hajtsd be, hogy nehogy kifolyjon a töltelék, majd a konyharuha segítségével a hosszabbik oldala mentén szorosan tekerd fel az egészet.
Helyezd át a rétest a tepsibe, majd kend meg felvert tojással.
Ismételd meg ugyanezt a másik 3 réteslappal és a maradék ricotta krémmel.
Süsd kb. 20 percig, amíg szép aranybarna nem lesz a tészta.
Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek