Nem vagyok egy nagy rétes mágus, viszont erre a sütire azt mondom, hogy tényleg úgy sikerült, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva. (Már amennyiben kiegyezünk az előre gyártott, "bóti" réteslapok használatában. Én kiegyezek. :D) Tökéletes lett a töltelék,  a süti nem lukadt ki, nem folyt szét, az íze is jó volt, amihez persze Papa velencei almái kellettek. alma fahéj rétes réteslap zabpehely vaj cukor édességek

Hozzávalók:

1 csomag réteslap

1 kg alma (lehetőleg kevésbé lédús)

3 ek cukor 

1 ek fahéj

4 ek zabpehely

5-10 dkg olvasztott vaj

alma fahéj rétes réteslap zabpehely vaj cukor édességek

Elkészítés:

Elsőként az almát pucold meg, reszeld le, majd szórd meg a cukorral és a fahéjjal. Forgasd össze.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és készíts elő egy sütőpapírral kibélelt nagy tepsit.

Terítsd egy tiszta konyharuhára az első réteslapot, amit kenj meg jó alaposan olvasztott vajjal. Rétegezz rá még 2-3 lapot, majd szórd meg 1 ek zabpehellyel. (Ez azért kell, hogy felszívja a felesleges nedvességet.)

Terítsd rá a reszelt alma felét, úgy, hogy maradjon ki egy kevés hely a tészta szélein. Szórd meg még egy ek zabpehellyel. 

Ezeket hajtsd rá a töltelékre, a képen látható módon. "Ragasztónak" használhatsz egy kevés olvasztott vajat.

alma fahéj rétes réteslap zabpehely vaj cukor édességek

A hosszabbik oldala mentén tekerd fel jó szorosan a rétest, majd helyezd át a tepsire.

Kend le olvasztott vajjal és süsd kb. 15 percig, míg szép aranybarna nem lesz a teteje.

Ismételd meg a műveletet a maradék réteslappal és töltelékkel.

Tipp: Ha nagyon sok levet eresztene az alma, érdemes kicsit kinyomkodni, hogy ne ázzon el a tészta. 

Zabpehely helyett lehet használni például egy kevés darált diót is. Ez is szépen felszívja a plusz nedvességet és különleges ízt is ad a rétesnek.

alma fahéj rétes réteslap zabpehely vaj cukor édességek

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.