Az egyik legegyszerűbb desszert, ha fogjuk az éppen aktuális idénygyümölcsöt, kicsit extrázzuk pl. fahéjjal, vaníliás cukorral, dióval, aztán leveles tésztába vagy rétegezett réteslapokba tekerjük, lekenjük tojással, és már mehet is a sütőbe. Ha a gyümölcs megtisztítását, kimagozását bevállalják a lelkes kiskukták (pl. férj, gyerek, nagymama, nagypapa stb.), a süti összedobása még kevesebb időnkbe kerül, így akár egy hétköznap este is simán elkészíthető.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
30 dkg magozott meggy
néhány ek cukor ízlés szerint és a meggy édessége szerint
1 kk fahéj
4 ek zsemlemorzsa
1 db felvert tojás
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra.
A mosott, magozott meggyet szórd meg cukorral és fahéjjal. Jól forgasd össze.
A leveles tésztát vágd félbe, majd nyújtsd ki az egyiket kb. fél cm-es vastagságúra A/4-es rajzlap méretűre.
A közepére szórj 1 kanál zsemlemorzsát, majd kanalazd rá a lecsöpögtetett meggy felét is.
A tetejére is szórj még 1 kanál zsemlemorzsát. (Ez azért kell, hogy ne ázzon át a tészta.)
A rövidebbik oldalát hajtsd a töltelékre, majd a hosszabbik oldalánál tekerd fel.
Helyezd sütőpapíros tepsire, majd kend meg alaposan felvert tojással, lehetőleg az illesztéseknél is.
Ismételd meg a másik darab leveles tésztával és a maradék meggyel, majd süsd a réteseket 200 fokon kb. 20 percig.
Várd meg míg kicsit kihűl, akkor könnyebb szeletelni.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek