Péntekenként fix programunk van Mr. Babával, ilyenkor ugyanis feljövünk a Nagyszüleimhez. Mamáék felváltva játszanak a Deddel, Papa mindig elviszi sétálni is. Mostanában szerencsére az idő is jó, és sokat tudunk kint lenni a kertben. Homokozunk, játszunk a kerti játékokkal, illetve próbáljuk kölcsönösen távol tartani Mr. Babát és Zsömle kutyát egymástól. Persze nem sok sikerrel. Mindketten egymás nyalogatásán dolgoznak folyamatosan. :D Mama ilyenkor hatfogásos ebéddel is készül és nem győzi a Dedet ellátni minden jóval. A legutóbbi alkalommal ezt a meggyes piskótát sütötte neki, ami igazán nagy sikert aratott. Érdekes, hogy sütiben simán megette a meggyet, de magában még a cseresznyét is kiköpi a kis huncut. Na, ezen még dolgozunk. :D
Hozzávalók:
15 dkg vaj
6 csapott ek porcukor
6 tojás
1 csipet só
6 ek liszt (3 ek sima liszt +3 ek rétesliszt)
1 késhegyni szódabikarbóna
30 dkg meggy
Elkészítés:
A meggyet magozd ki. Persze csak ha szeretnéd. :D
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd készíts elő egy nagyobb tepsit. Béleld ki sütőpapírral.
A tojásokat válaszd ketté.
A sárgáját keverd habosra a porcukorral és a szobahőmérsékletű vajjal.
Szitáld a szódabikarbónás lisztet az előzőekhez.
A fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd a tésztába.
Öntsd tepsibe, majd szórd meg a meggyel.
Süsd 180 fokon 25-30 percig.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek