Még mindig nagy kedvenc nálunk a kis, édes, omlós kifli, a rugelach. A szuperül variálható töltelék miatt egyszerűen nem lehet megunni, mindig eszembe jut egy újabb és újabb verzió. Most egy nagyon egyszerű, mégis isteni variációt hoztam, 1-1 kocka csokival töltöttem a süteményeket. Akár reggelire, akár uzsonnára szuper édesség, úgyhogy nyugodtan süssétek meg, nem lesz rá panasz.
Hozzávalók:
200 g vaj
200 g mascarpone
90 g cukor
270 g liszt+a nyújtáshoz
2 tábla csokoládé
Elkészítés:
A puha vajat, a krémsajtot, a cukrot, és a lisztet dolgozd össze egy nagy tálban.
Elég ragacsosnak tűnhet elsőre, de ne ijedj meg, ilyennek kell lennie. :)
Csomagold folpackba, majd tedd hűtőbe a tésztát 1-2 órára, vagy akár egy éjszakára.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A tészta felét nyújtsd ki kör alakúra egy - jó alaposan - kilisztezett deszkán.
Vágd kb. 12 cikkelyre a tésztát, mintha pizzát szeletelnél.
Mindegyik cikk végére tegyél 1-1 kocka csokoládét.
Tekerd fel őket a hosszabbik végüknél fogva, majd kicsit hajlítsd is meg őket, hogy szép ívesek legyenek. Tedd sütőpapíros tepsire őket, majd kend le felvert tojással.
A másik adag tésztával is ugyanígy járj el.
Süsd kb. 20 percig 180 fokon a kifliket.
2 tepsi lesz ebből az adagból.
Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek