A rendes keksz alapú sajttorta elkészítésétől sokáig féltem, mert évekkel ezelőtt egy karácsonyi meggyes-gesztenyés desszert nem sikerült túl fényesen. A sütinek ugyanúgy olvasztott vajjal elkevert darált keksz volt az alapja, mint a sajttortáknak, de a "tészta" egyáltalán nem akart összeállni. Valószínűleg a túl sok kekszhez, túl kevés vajat öntöttem, ráadásul a hűtőbe sem tettem be megszilárdulni. Szeletelni egyáltalán nem lehetett, de azért a süti nem ment kárba: kikanalaztuk a formából. :)
A lenti receptnél viszont nem fogtok csalódni, a süti - a kekszes alappal együtt - tökéletesen kijön a formából, úgyhogy próbáljátok ki nyugodtan!
Hozzávalók:
150 g zabkeksz
50 g vaj
300 g krémsajt
3 ek porcukor
100 g tejföl
3 tojás
1 kk vanília aroma
1 citrom leve és lereszelt héja
Gyümölcsök a díszítéshez (nálam eper, szeder és ribizli)
Elkészítés:
A zabkekszet daráld le vagy törd minél finomabbra.
A vajat olvaszd meg és keverd össze a keksszel.
Adagold 24 db muffinforma aljába. Én szilikonosat használtam.
Tedd hűtőbe, míg összekevered a krémsajtos részt.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és tegyél egy vízzel teli sütésálló edényt a sütőd aljára, hogy gőz képződjön.
A krémsajtot dolgozd össze a porcukorral és a tejföllel, majd egyesével add hozzá a tojásokat is.
Reszeld le a citrom héját, majd öntsd a krémsajtos keverékhez a citromlével és a vanília aromával együtt.
Adagold a kekszes réteg tetejére.
Süsd kb. 25 percig.
Ha kihűltek a mini sajttorták könnyen ki tudod szedni a formából.
Tedd tányérra őket és díszítsd friss gyümölcsökkel ízlés szerint.
A facebook oldalam eléréséhez kérlek kattints ide.
Utolsó kommentek