Nem vagyok egy nagy rétes mágus, viszont erre a sütire azt mondom, hogy tényleg úgy sikerült, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva. (Már amennyiben kiegyezünk az előre gyártott, "bóti" réteslapok használatában. Én kiegyezek. :D) Tökéletes lett a töltelék, a süti nem lukadt ki, nem folyt szét, az íze is jó volt, amihez persze Papa velencei almái kellettek.
Hozzávalók:
1 csomag réteslap
1 kg alma (lehetőleg kevésbé lédús)
3 ek cukor
1 ek fahéj
4 ek zabpehely
5-10 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
Elsőként az almát pucold meg, reszeld le, majd szórd meg a cukorral és a fahéjjal. Forgasd össze.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra és készíts elő egy sütőpapírral kibélelt nagy tepsit.
Terítsd egy tiszta konyharuhára az első réteslapot, amit kenj meg jó alaposan olvasztott vajjal. Rétegezz rá még 2-3 lapot, majd szórd meg 1 ek zabpehellyel. (Ez azért kell, hogy felszívja a felesleges nedvességet.)
Terítsd rá a reszelt alma felét, úgy, hogy maradjon ki egy kevés hely a tészta szélein. Szórd meg még egy ek zabpehellyel.
Ezeket hajtsd rá a töltelékre, a képen látható módon. "Ragasztónak" használhatsz egy kevés olvasztott vajat.
A hosszabbik oldala mentén tekerd fel jó szorosan a rétest, majd helyezd át a tepsire.
Kend le olvasztott vajjal és süsd kb. 15 percig, míg szép aranybarna nem lesz a teteje.
Ismételd meg a műveletet a maradék réteslappal és töltelékkel.
Tipp: Ha nagyon sok levet eresztene az alma, érdemes kicsit kinyomkodni, hogy ne ázzon el a tészta.
Zabpehely helyett lehet használni például egy kevés darált diót is. Ez is szépen felszívja a plusz nedvességet és különleges ízt is ad a rétesnek.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek