Ahogy egyre hidegebbre fordul az időjárás, sokkal több időt töltünk a négy fal között, így Mr. Baba alvás idejében, illetve az apás percekben kicsit ki tudok szabadulni a konyhába nyugalomban sütögetni. Persze a gyors recepteket még mindig jobban kedvelem, de olykor kell hagyni egy kis teret a kreativitásnak is. :) A hétvégén, ebben a fránya borús időben, formatartó kekszeket készítettem. Szombat délután begyúrtam a tésztát, vasárnap pedig csak ki kellett nyújtanom, szaggatnom és sütnőm őket. A fincsi keksz illat valamennyire talán fel tudta dobni ezt az esős vasárnapot és kicsit talán meghittebbé is varázsoltuk a hangulatot. (Már amennyire meghitt lehet egy folyamatosan nyálzó, mindent megkóstolni akaró, harcias kis mini hörcsöggel. :D)
Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kk vanília aroma
2 tojás
25 dkg vaj
Elkészítés:
A keksz hozzávalóit mérd egy nagy tálba, majd kézzel jó alaposan gyúrd össze. (Először úgy fogod érezni, hogy nagyon morzsás és sose fog összeállni, de néhány perces gyúrással szép kis tésztagömböcskét kapsz.)
Csomagold folpackba, majd tedd hűtőbe minimum egy órára, de akár egy éjszakára is.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő 1-2 sütőpapírral bélelt tepsit.
Lisztezett deszkán nyújtsd kb. 3 mm vastagságúra, majd szúrj ki belőle tetszőleges formákat.
Süsd kb. 12 percig.
Tipp: Kb. 4 tepsinyi keksz lesz belőle.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek