Sajnos a naptár szerint már szeptembert írunk, de én mégis próbálok belekapaszkodni a nyár utolsó pillanataiba. A leghidegebb vízbe is képes vagyok bemenni, hiszen ki tudja, hogy idén lesz-e még alkalmam strandolni. Nem adom fel a nyári ruhatáram sem, ráérek én még pulcsit és zárt cipőt hordani. Valahogy a nyári ízekkel is így vagyok, próbálom megőrizni őket télire és amíg lehet, minél többet feltankolni belőlük. Az alábbi édességbe is csupa finom nyári gyümölcs került, ami egy picit talán visszahozza az elmúlt hónapokat. Később persze szeder és barack helyett bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető, de jelenleg ez a tuti választás. Én mondom Nektek! :)
Hozzávalók:
25 dkg rizs
1 l tej
1,5 dl víz
3 ek cukor
fél rúd vanília
1 citrom vagy narancs
1 doboz habtejszín
gyümölcsök ízlés szerint (nálam szeder és őszibarack)
Elkészítés:
Elsőként a rizst tedd fel főni a tejjel, a vízzel, a cukorral és a fél rúd vaníliával együtt.
Főzd puhára fedő alatt gyakori kevergetés mellett.
Ha kész hagyd langyosra hűlni.
Közben a habot verd fel, a gyümölcsöket mosd meg és szeleteld fel ízlés szerint.
Ha kihűlt a rizs, reszeld hozzá a citrom héját és forgasd bele a habtejszínt.
Végül jöhetnek a gyümölcsök is.
Tálald behűtve.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek