Sokáig kifejezetten utáltam az őszt, nem láttam benne semmi szépet. (Gondolom nagy köze lehetett ebben a véget érő nyári szünetnek és az éppen elinduló komoly tanulásnak.) Később persze kezdtem felfedezni ennek a csodálatos évszaknak is az értékeit. 

Imádom, hogy szeptemberben kiürülnek a strandok Velencén, és jóformán egyedül úszkálok az ugyan kicsit hideg, de a szokásosnál ezerszer tisztább, átlátszó vízben. Imádom, hogy már nincs 1000 fok, mégis gyönyörűen süt a nap és sorra jöhetnek a szabadtéri programok. Imádom, hogy jön a sütőtök, a gesztenye szezon és nincs is jobb egy kacsa/libasültnél párolt káposztával. Imádom ilyenkor a kissé már csípős, de tiszta levegő illatát. Imádom, hogy esőben jól esik kicsit a kanapén ejtőzni egy bögre forró itallal egy jó film/könyv társaságában. Imádom az őszi gyümölcsöket, a szőlőt, a szilvát, a körtét. Imádom a szüretet és a borfesztiválokat. És persze - csak, hogy ne hazudtoljam meg magam - a legfőképpen azt imádom, hogy minden nappal egyre közelebb kerülünk a Karácsonyhoz. :D 

édességek fahéj körte szilva liszt cukor sütőpor tojás olaj tej

Hozzávalók:

3 tojás

20 dkg cukor

1dl olaj

30 dkg liszt

1 csomag sütőpor

0,5 dl tej

2 körte

10 kisebb szem szilva

1+1 kk fahéj

édességek fahéj körte szilva liszt cukor sütőpor tojás olaj tej

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy sütőpapírral kibélelt tepsit.

A gyümölcsöket mosd meg és szeleteld fel. Szórd meg 1 kiskanál fahéjjal őket és jól forgasd össze.

A tojásokat üsd fel és keverd ki a cukorral.

Add hozzá az olajat is.

Szórd a liszthez a sütőport és 1 kiskanál fahéjat, majd szitáld az egészet a tojásos masszához.

Lazíts tejjel és jó alaposan keverd össze.

édességek fahéj körte szilva liszt cukor sütőpor tojás olaj tej

Egyengesd a tésztát a tepsibe, majd rakd ki ízlés szerint a gyümölcsökkel.

Süsd kb. 20 percig. Tűpróbával ellenőrizd.

Tipp: Tálalás előtt szórd meg fahéjas porcukorral.

édességek fahéj körte szilva liszt cukor sütőpor tojás olaj tej

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.