Sokáig kifejezetten utáltam az őszt, nem láttam benne semmi szépet. (Gondolom nagy köze lehetett ebben a véget érő nyári szünetnek és az éppen elinduló komoly tanulásnak.) Később persze kezdtem felfedezni ennek a csodálatos évszaknak is az értékeit.
Imádom, hogy szeptemberben kiürülnek a strandok Velencén, és jóformán egyedül úszkálok az ugyan kicsit hideg, de a szokásosnál ezerszer tisztább, átlátszó vízben. Imádom, hogy már nincs 1000 fok, mégis gyönyörűen süt a nap és sorra jöhetnek a szabadtéri programok. Imádom, hogy jön a sütőtök, a gesztenye szezon és nincs is jobb egy kacsa/libasültnél párolt káposztával. Imádom ilyenkor a kissé már csípős, de tiszta levegő illatát. Imádom, hogy esőben jól esik kicsit a kanapén ejtőzni egy bögre forró itallal egy jó film/könyv társaságában. Imádom az őszi gyümölcsöket, a szőlőt, a szilvát, a körtét. Imádom a szüretet és a borfesztiválokat. És persze - csak, hogy ne hazudtoljam meg magam - a legfőképpen azt imádom, hogy minden nappal egyre közelebb kerülünk a Karácsonyhoz. :D
Hozzávalók:
3 tojás
20 dkg cukor
1dl olaj
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
0,5 dl tej
2 körte
10 kisebb szem szilva
1+1 kk fahéj
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy sütőpapírral kibélelt tepsit.
A gyümölcsöket mosd meg és szeleteld fel. Szórd meg 1 kiskanál fahéjjal őket és jól forgasd össze.
A tojásokat üsd fel és keverd ki a cukorral.
Add hozzá az olajat is.
Szórd a liszthez a sütőport és 1 kiskanál fahéjat, majd szitáld az egészet a tojásos masszához.
Lazíts tejjel és jó alaposan keverd össze.
Egyengesd a tésztát a tepsibe, majd rakd ki ízlés szerint a gyümölcsökkel.
Süsd kb. 20 percig. Tűpróbával ellenőrizd.
Tipp: Tálalás előtt szórd meg fahéjas porcukorral.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek