Egyik nap kérdeztem Gy.-t, hogy milyen sütit csináljak. Mondta, hogy valami fincsi fehércsokisat, lévén előző nap vásároltunk be jó alaposan fehér csokiból. Nyáron persze a gyümölcs is elmaradhatatlan, így összekombináltam a ribizlit és a csokoládét. Most nem akartam egyszerű kevertet, hanem gondoltam egy nagyot: miért ne készíthetnék fehércsokis brownie-t? Baromi büszke voltam magamra, hogy mekkora újító vagyok, micsoda ötlet, feltaláltam a spanyol viaszt, hiszen igen fincsire sikerült a sütike. Aztán másnap belefutottam az interneten egy blondie receptbe, melyről kiderült, hogy ez a fehércsokis brownie becsületes neve és egyáltalán nem én készítettem ilyet először. :D Minden esetre egy napig jó volt abban a hitben élni, hogy egy igazi feltaláló vagyok. :D
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
20 dkg vaj
15 dkg liszt
15 dkg fehércsokoládé
15-20 dkg ribizli
Elkészítés:
A ribizlit mosd meg, majd csipegesd le a szárakról.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsit.
Törd kockákra a csokit, majd gőz felett olvaszd össze a vajjal.
A tojást keverd habosra a cukorral.
A lisztet szitáld a tojásos-cukros keverékbe.
Ezt követően öntsd a masszához az olvasztott vajas fehércsokit is.
Jó alaposan keverd bele a tésztába, majd az egészet egyengesd a tepsibe.
Szórd meg ribizlivel majd süsd kb. 20 percig. Akkor jó, ha kívül már ropogós, de belül még kissé ragacsos a sütike.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek