Bevallom férfiasan, hogy életemben először csak most, 27 évesen (jézusooooom, még a koromat is bevallom) készítettem lecsót. Ennek egyik oka, hogy a család nagyon szereti, ezért a két Mama és Anya is elég gyakran főzi. Ráadásul öcsém ennek a - számára - szent ételnek az elkészítését tanulta meg először, és azóta is gyakran bográcsolják a barátaival. A másik ilyen favorituk egyébként a paprikás krumpli.
A sok lelkes lecsófőző szakács mellett nekem nem nagyon termett babér, hiszen ahányan vannak, annyi félét (de jobbnál jobbat) készítenek, de most én is bepróbálkoztam a sajátommal! Nekem egyébként tökéletes lenne totál húsmentesen is, de Gy. miatt került bele szalonna, kolbász és virsli is, nehogy szó érje a ház elejét! :)
ui.: Aztán természetesen szó érte, mert a maradékot Apukám ette meg, neki meg ugye hús nélkül kellene! Így akarjon az ember jót! :D
Hozzávalók:
1 kg lecsópaprika
1 db hegyes erős zöldpaprika
2 db kicsi csilipaprika
40 dkg paradicsom
1 nagy fej hagyma
5 dkg szalonna
10 dkg kolbász
5 db virsli
2 kk só
1 ek pirospaprika
olaj
Elkészítés:
A hagymát vágd apró kockákra, a paprikákat (az erőseket is) karikázd fel, a paradicsomot szintén szeleteld fel.
A szalonnát és a kolbászt aprítsd össze.
Egy nagy lábosba hevíts egy kevés olajat, majd pirítsd meg a szalonnát. Ha már kezd pirulni, jöhet hozzá a hagyma és a kolbász is.
Ha megpirult minden, húzd le a lábost a tűzről és szórd bele a pirospaprikát. Jól keverd össze az egészet, majd mehet vissza a lábos a tűzre.
Ezt követően add hozzá a paradicsomot és a paprikát is, majd ízesítsd az egészet sóval.
Fedd le a lábost és alacsony fokozaton főzd, míg a zöldségek levet eresztenek és megpuhulnak.
Karikázd fel a virslit és ezt is add a lecsóhoz. Pár percet főzd még, hogy a virsli is készre főjön.
Tálald friss kenyérrel vagy tarhonyával/rizzsel.
Tipp: Én sok lével szeretem, így öntök hozzá 1-2 dl vizet is, mikor a paprikát és a paradicsomot hozzá adom.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek