Egy szombati maratoni bevásárlás alkalmával fedeztük fel, hogy az egyik nagyáruházban "lédig formában" is lehet kapni különböző fagyasztott rántott finomságokat, mirelit zöldségeket, sőt még különböző típusó gombócokat, derelyéket, nokedliket is. Mivel időben már nagyon el voltunk csúszva, valami nagyon gyors ebéd kellett. Vettünk egy kevés krumplis nokedlit (van kifejezetten sztapacskához való), amit otthon csak meg kellett főznöm. Amíg főtt, megsütöttem a szalonnát, előkészítettem a juhtúrót és a tejfölt, aztán már ehettünk is. Nem mondom, hogy ez a gasztronómia csúcsa, de arra tökéletes volt, hogy pillanatok alatt összedobjak egy príma ebédet.
Hozzávalók:
fél kg nokedli
10 dkg szalonna
15 dkg juhtúró (vészhelyzetben sima túró)
1 kis doboz tejföl
1 kk só
Elkészítés:
Elsőként tedd fel a vizet melegedni egy nagy fazékba. Sózd meg.
Míg felforr a víz, aprítsd fel a szalonnát.
Ha felforrt, öntsd bele a galuskát és főzd őket puhára. (Ha feljöttek a víz tetejére, akkor egy szűrőkanállal már kiszedheted őket.)
Öblítsd át a nokedliket hideg vízzel.
Süsd meg egy serpenyőben a szalonna pörcöket.
Most már csak össze kell pakolni az egészet: A nokedlit szórd meg juhtúróval, a pirított szalonnával, és tálald friss tejföllel.
Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek