A sima zabpelyhes sütiket egy nagyon egyszerű trükkel fel lehet dobni. Annyi a titok, hogy zabpehely helyett néha érdemes valamilyen fincsi müzlit használni. A müzli ugyanis tele van finom magocskákkal, mandulával, mogyoróval, illetve ízletes aszalt gyümölcsökkel. Így máris egy teljesen más desszertet kapunk. Persze én nem értem be ennyivel, kellett a sütibe a friss (illetve jelen esetben fagyasztott) gyümölcs is.
Hozzávalók:
2 tojás
10 dkg barnacukor
0,5 dl olaj
2 dl tej
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg müzli
1 csomag sütőpor
30 dkg gyümölcs (nálam szeder és málna)
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és vedd elő a muffin formádat.
A tojásokat üsd egy nagy tálba és add hozzá a cukrot, majd az olajat.
A lisztet keverd össze a sütőporral és a műzlivel, majd adagold a cukros-tojásos masszába.
Lazítsd tejjel.
Keverd hozzá a gyümölcsök 2/3-át, majd adagold muffin formába a tésztát.
Szórd meg a maradék gyümivel és süsd kb. 20 percig.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek