Minden évben készítünk karácsony előtt mézeskalácsházat. Most decemberben kicsit nehezítettünk és a Budafoki templomot "építettük" meg. Persze sosem tudjuk rendesen kiszámolni, hogy mennyi tészta kell, így a maradékot kiszaggatom és megsütöm. Aztán bekerülnek a karácsonyi sütisdobozba és valahogy elfelejtődnek. Szilveszter után - mikor elfogynak a jobbnál jobb sütik - nagy nehezen előkerülnek szegény mézeskalácsok is. És milyen jól teszik! :)
Hozzávalók:
- maradék mézeskalács
- 200 g habtejszín
- 1 nagy doboz natúr joghurt
- 3-4 ek porcukor
- 1 kk fahéj
- 3 narancs
Elkészítés:
Először a habtejszínt alacsony fokozaton verd kemény habbá.
Óvatosan dolgozd bele a natúr joghurtot, a cukrot és a fahéjat. (Persze, ha édesebben szereted, tehetsz hozzá több cukrot is.)
Reszeld bele a habos-joghurtos masszába 1 narancs héját és facsard bele a levét. Keverd össze az egészet, de óvatosan, nehogy összetörjön a hab.
Készítsd elő a poharakat és szeletelj fel apróra 1-2 narancsot.
A poharak aljába tördelj mézeskalácsot, majd facsarj rá narancslét, kanalazz rá a habból és szórj rá narancsdarabkákat. Ezt követően újra jöhet a mézeskalács, a narancslé, a hab, végül a pohárkrém tetejét díszítsd narancsdarabokkal.
Fogyasztás előtt tedd pár órára - de akár egy éjszakára - hűtőbe, hogy a mézeskalács megpuhuljon.
Tipp:
1. Narancs helyett gránátalmával vagy kivivel is működhet!
2. Ha nincs mézeskalácsod zabkekszel vagy babapiskótával is kipróbálhatod, jó lesz! :)
Ez pedig itt a fb oldalam!
Utolsó kommentek