Minden évben készítünk karácsony előtt mézeskalácsházat. Most decemberben kicsit nehezítettünk és a Budafoki templomot "építettük" meg. Persze sosem tudjuk rendesen kiszámolni, hogy mennyi tészta kell, így a maradékot kiszaggatom és megsütöm. Aztán bekerülnek a karácsonyi sütisdobozba és valahogy elfelejtődnek. Szilveszter után - mikor elfogynak a jobbnál jobb sütik - nagy nehezen előkerülnek szegény mézeskalácsok is. És milyen jól teszik! :)


narancs mézeskalács karácsony habtejszín fahéj pohárkrémekHozzávalók:

- maradék mézeskalács

- 200 g habtejszín

- 1 nagy doboz natúr joghurt

- 3-4 ek porcukor

- 1 kk fahéj

- 3 narancs

Elkészítés:

Először a habtejszínt alacsony fokozaton verd kemény habbá.

Óvatosan dolgozd bele a natúr joghurtot, a cukrot és a fahéjat. (Persze, ha édesebben szereted, tehetsz hozzá több cukrot is.)

Reszeld bele a habos-joghurtos masszába 1 narancs héját és facsard bele a levét. Keverd össze az egészet, de óvatosan, nehogy összetörjön a hab. 

Készítsd elő a poharakat és szeletelj fel apróra 1-2 narancsot.

A poharak aljába tördelj mézeskalácsot, majd facsarj rá narancslét, kanalazz rá a habból és szórj rá narancsdarabkákat. Ezt követően újra jöhet a mézeskalács, a narancslé, a hab, végül a pohárkrém tetejét díszítsd narancsdarabokkal.

Fogyasztás előtt tedd pár órára - de akár egy éjszakára - hűtőbe, hogy a mézeskalács megpuhuljon. 

Tipp:

1. Narancs helyett gránátalmával vagy kivivel is működhet!

2. Ha nincs mézeskalácsod zabkekszel vagy babapiskótával is kipróbálhatod, jó lesz! :)

Ez pedig itt a fb oldalam!