Kézzel készült gasztroajándékokat ajándékozni az elmúlt években egyre nagyobb divat. Persze nem mindig van idő bonbonozgatni, bár megsúgom, hogy az elkészítésük sokkal egyszerűbb, mint sokan azt hinnék. Ebben az esetben persze jól jöhet, ha az aprólékos bonbonkák helyett a trüffelt választjuk. Csak bekeverjük az alapot és másnap már csak annyi a dolgunk, hogy csinos kis golyókat formázunk a masszából, majd egy szép dobozba/tányérra pakoljuk őket, csomagoljuk és címkézzük. Érdemes kicsit körbe nézni a boltokba és bevásárolni a karácsonyi zacsikból, bonbon tartókból, ajándékkísérőkből, mert sok, ilyen célra tökéletesen megfelelő csomagoló anyagot lehet már kapni. Szuperül feldobja az amúgy is értékes DIY ajándékunkat. 

bonbon trüffel karácsony advent adventi naptár gasztroajándék étcsoki étcsokoládé narancs tejszín kandírozott narancs kakaópor habtejszín kakaó csoki

Hozzávalók:

1 dl habtejszín

100 g étcsoki

50 g kandírozott narancs

1 narancs lereszelt héja

cukrozatlan kakaópor

bonbon trüffel karácsony advent adventi naptár gasztroajándék étcsoki étcsokoládé narancs tejszín kandírozott narancs kakaópor habtejszín kakaó csoki

Elkészítés:

A teszínt kezd el melegíteni egy lábosba, majd reszeld bele a narancs héját.

Tördelt bele a csokit és kevergesd míg felolvad.

Add hozzá a kandírozott narancsot is.

Végül lefedve tedd hűtőbe minimum egy éjszakára.

Ha összeállt formázhatóvá a krém, készíts kis golyócskákat belőle.

Forgasd cukrozatlan kakaóporba a trüffeleket.

bonbon trüffel karácsony advent adventi naptár gasztroajándék étcsoki étcsokoládé narancs tejszín kandírozott narancs kakaópor habtejszín kakaó csoki

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.