A málna nem egyszer bizonyított már étcsokival, így arra gondoltam, hogy ha ez a kombó ennyire jó, akkor működnie kell fehércsokoládéval is. Persze minél hamarabb ki kellett próbálnom, így sajnos nem tudtam megvárni, hogy friss, a kertből szedett málnát használjak, de egye-fene, most az egyszer beértem mirelittel is. Azért én már nagyon várom a nyarat, hogy végre friss gyümölcsökhöz, cseresznyéhez, meggyhez, eperhez, málnához (és a sort folytathatnám a végtelenségig) jussak. És Ti?
Hozzávalók a muffinhoz:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg puha vaj
- 3 db tojás
- fél csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 15 dkg málna
- 10 dkg fehércsoki
Hozzávalók a krémhez:
- 10 dkg fehércsoki
- 25 dkg mascarpone
- 2-3 ek málnaszörp (elhagyható)
- cukorka a díszítéshez
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és vedd elő a muffin formádat.
A cukrot keverd ki egyenként a tojásokkal, majd add hozzá a szobahőmérsékletű vajat.
A lisztet keverd össze a sütőporral, majd szitáld a tojásos-cukros masszához. Közben öntsd hozzá a tejet.
A fehércsokit vágd apró kockákra és a málnával együtt forgasd a tésztába.
A tésztát adagold a formába, de elég csak 3/4ig tölteni őket, mert megnőnek.
Süsd kb. 20 percet.
Közben olvaszd fel vízgőz felett a másik tábla fehércsokit, majd keverd össze a mascarpone krémmel. Ha szeretnéd, ízesítsd egy kevés málnaszörppel.
Töltsd csillagcsövű habzsákba a krémet és díszítsd ki a sütiket.
Végül szórj egy kevés dekorcukrot is a muffinokra.
Gyertek facebookra is!
Utolsó kommentek