A következő recept szerintem szuper nasi ötlet lehet a közelgő Halloween-ra, főleg akkor ha hivatalosak vagytok egy jó kis beöltözős buliba. Biztos értékelni fogja a házigazda, ha nem üres kézzel mész, hanem feldobjátok a hangulatot néhány tökös falatkával. Persze akkor sem utolsó választás ez az édesség, ha megmarad egy kevés sütőtök, amit már nem kíván a család. Sütiben újragondolva biztos, hogy mindenki rá fog kapni, főleg, ha kicsit fel is díszítitek közösen. A tejcsokiból készült máz nagyon feldobja az alapból elég natúr muffinokat, így szerintem mindenképp érdemes elkészíteni hozzá.

Gyors muffinok méz sütőtök tök liszt olaj szegfűszeg fahéj tejcsokoládé tej dekorcukor halloween

Hozzávalók:

200 g készre sütött sütőtök

30 g folyós méz

80 ml olaj

250 g liszt

1 kk fahéj

1 kk őrölt szegfűszeg

fél csomag sütőpor

1 dl tej

1 narancs leve és lereszelt héja

100 g tejcsoki

narancssárga dekorcukor

Gyors muffinok méz sütőtök tök liszt olaj szegfűszeg fahéj tejcsokoládé tej dekorcukor halloween

Elkészítés:

Elsőként a sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin papírkákat. (Én most direkt ilyen miniket készítettem, de természetesen használhattok rendes méretűt is.)

A puha sütőtököt kapard ki a héjából, majd add hozzá a mézet és az olajat.

Dolgozd jó alaposan össze.

A lisztet keverd ki a fűszerekkel és a sütőporral, majd szitáld a tésztához.

Lazítsd tejjel és ízesítsd a narancs héjával és levével.

Adagold a masszát muffin papírkákba, majd süsd kb. 15 percig. (Ha nagy muffinokat készítesz, akkor persze a sütési idő megnő 20-25 percre.)

A mázhoz a csokit olvaszd fel, majd csurgasd a kihűlt muffinok tetejére.

Szórd meg narancssárga dekorcukorral.

Nyomtass (vagy írj) papírcsíkokra Halloween-i feliratokat, majd ragasztópisztoly segítségével rögzíts 1-1 fogpiszkálóra. Ragaszthatsz rá kis tököket is vagy más HW-i formákat. Díszítsd a kis zászlókkal a muffinokat.

Gyors muffinok méz sütőtök tök liszt olaj szegfűszeg fahéj tejcsokoládé tej dekorcukor halloween

Tipp: Ha nem akarod csokival díszíteni a muffinokat, adj a tésztához egy kevés barnacukrot is, mert a méz és a sütőtök édessége nem biztos, hogy mindenkinek elég. Én szeretem magában is, de a legtöbben valószínűleg ezt kevésnek tartanák. :)

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

További Halloween-i ötletekért kattints ide, illetve figyeld az oldalt, mert a héten több hasonló témájú poszt lesz: A későbbiekben tippeket adok a dekorációra, jelmezekre, az ételekre és az italokra is. :)